Toygar'a Modern Park Yapıldı

Karesi Belediyesi Toygar Mahallesi’ne 5 dönüm arazi üzerine yeni bir modern park daha kazandırdı. Başkan Yılmaz, "Parklarımızı, çocuklarımızın oyun, top oynayabilecekleri kısacası enerjilerini atabilecekleri alanlara dönüştürüyoruz. Yaptıklarımızın halk tarafından da beğenilmesi bizleri mutlu ediyor" dedi.

Toygar'a Modern Park Yapıldı
Karesi Belediyesi, "Biz en çok çocukların belediyesiyiz" sloganıyla çocuklar için mahallelerde daha kaliteli, yaşanılabilir oyun ve dinlenme alanları oluşturmaya devam ediyor. Toygar Mahallesi Serçe Sokak’ta yaklaşık 15 yıldır mahalle halkı tarafından park yapılması beklenen 5 dönüm arazi, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı ile iki ay içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. Modern oyun grupları, kent mobilyaları ve ışıklarla donatılan parkın zemini Avrupa Birliği standartlarında olan kauçuk ile kaplanarak daha sağlıklı, temiz ve güvenli hale getirildi.

Karesi Belediyesi olarak, çocukların oyun alanlarını ve yeşil alanları önemsediklerini vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, "Park ve yeşil alan olarak değerlendirebileceğimiz her yeri, vatandaşlarımıza kazandırmak için stratejik eylem planımızda gerekli çalışmaları yaptık. Tüm mahallelerde etüt çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar sayesinde hangi mahallede hangi yaş grubuna yönelik parklar yapılması gerekiyor bunları belirledik. Eski yıllarda şehir içerisinde gençler ağaçlara tırmana biliyordu enerjilerini atıyordu. Şu anda şehirlerde bu ihtiyacı karşılamak mümkün değil bizde bu açığı kapatmak için gençlerin enerjilerini atabilecekleri modern parkları mahallelere uyguluyoruz" dedi.



“Halkımız parklarda nefes alıyor”

Şehir merkezindeki parkları yenilediklerini belirten Başkan Yılmaz, "Bu yenileme sürecinde hiç bir şekilde israf yapmadık. Sökülen eski oyun grupları onarılıp yenilendikten sonra uygun alanlarda değerlendirdik. İlçemizde kırsal mahallelerimiz dahil dokunmadığımız sokağımız kalmadı. Bir yanda da şehrimiz büyüyor, büyüdükçe de yeni ihtiyaçları karşılamaya devam ediyoruz" dedi.

Kendisinin Almanya’da doğduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Yurt dışında ne gördüysem kaliteli olanı memleketimde görmek istiyorum. Belediye başkanı olmadan önce dünya metropollerini çok gezdim. Niye bunlar bizim ülkemizde yok, Balıkesir’de yok dediğim her şeyi getirmeye çalışıyorum. Muhasır medeniyetler seviyesine yerelden başlayarak ulaşacağız. Bu şekilde de vandalizmi engelleyebiliriz. Vandalizimden kastım da devlet malına kamu malına zarar verme. Bu konuda da çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz. İlk belediyeciliğe başladığımızda kent mobilyalarına ve oyun gruplarına verilen hasarlar çok çok azaldı" dedi.

Kaynak: İHA