Torbalılı İşadamları Körfez Sermayesi İle Buluşacak

35 ülkeden işadamı, Torbalılı işadamları ile bir araya gelecek. Türk Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği (TASCA) ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) ortaklığı ile düzenlenecek Torbalı İş Formunda; gıda, hayvancılık, alt yapı projeleri, inşaat, elektrik ve madencilik alanında Türk ve Arap işadamları arasında ikili görüşmeler de yapılacak.

Torbalılı İşadamları Körfez Sermayesi İle Buluşacak
Körfez bölgesinden Türkiye’ye ilgi gün geçtikçe artıyor. Bu ilginin önemli bir ayağını da ülkemizde düzenlenen fuarlar ve forumlar oluşturuyor. Türk Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği’nin düzenleyeceği 3. İslam Dünyası-Ege Buluşması Forumu için yoğun bir hazırlık devam ederken, bu dev organizasyonunun en önemli ayağı Torbalı’da gerçekleştirilecek. Dev forumun 3. gününde Arap işadamlarını Torbalı’da ağırlayacak olan Torbalı Ticaret Odası, Arap sermayesini ilçeye kazandırmayı hedefliyor. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Amacımız ilçemizdeki işadamlarını Arap ekonomisi ile tanıştırıp ihracatı arttırmak. Hem de Körfez sermayesinin ilçeye yatırım yapmasını sağlamak” dedi.



35 ülkeden temsilci

Yoğun hazırlık süreci ile bizzat ilgilendiğini ifade eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Başta Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere 35 farklı ülkeden gelen işadamları ile Torbalılı işadamlarını bir araya getireceğiz. Bu organizasyon ile halihazırda büyük atılımlar içinde olan Torbalı ve İzmir ekonomisine yeni bir soluk getirmeyi planlıyoruz. 100’e yakın yabancı işadamı, akademisyen ve kanaat önderini ağırlayacak olmak bizler ve Torbalı için ciddi bir mutluluk kaynağı” diye konuştu.

Forumu düzenleyen TASCA Başkanı Dr. Muhammed Adil ise organizasyon ile ilgili olarak, “Bizler Türkiye ve İslam Dünyası ile işbirliğinin her alanda güçlenmesine katkı sunmayı hedeflemekte olan bu forum ile Türkiye ve İslam Dünyası arasında ekonomik ilişkileri daha üst seviyeye çıkarmayı, kalıcı bağlar kurmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA