TBMM İdare Amiri Uslu Açıklaması

'Taşeronlar, mevsimlik işçiler, bir de sözleşmeli diye birşey var. Bana göre bütün bu statü karmaşasını ortadan kaldıracak yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var' 'Yunanistan kendi havalimanlarını, deniz limanlarını vesaire Almanlara, şuraya, buraya kiralarken oturup kendi derdine yansın. Bizim burnumuzun dibindeki adalarla uğraşmasın'

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin düzenlemeye yönelik, "Taşeronlar, mevsimlik işçiler, bir de sözleşmeli diye birşey var. Bana göre bütün bu statü karmaşasını ortadan kaldıracak yen bir düzenlemeye ihtiyaç var." dedi.

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uslu, taşeron uygulamasının tümüne karşı olduğunu belirtti.

Taşeron uygulamasını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapıldığını ve bu düzenlemenin içeriğinin kısa süre içinde açıklanacağını dile getiren Uslu, şöyle devam etti:

"Mevsimlik işçiler konusunda, 15 gün süreyle çalıştığında kendini şanslı saydığı bir dönemden 5 ay 29 güne geçtik, şimdi 9 ay 29 güne kadar bu arkadaşlarımızın çalışma imkanı var. Geçmişi bilenler açısından bu konuda çok önemli bir mesafe alındı. Bu emeklilikte işe yarayacaktır. Kıdem tazminatı ile ilgili yeni bir uygulamaya geçildiğinde elbette buradaki artı günler değerlendirilecektir. Geçmiştekine göre çok iyi ve ileri bir düzenleme yapıyoruz. Çalışanlar heyecanla bekliyorlar. Taşeronlar, mevsimlik işçiler, bir de sözleşmeli diye birşey var. Bana göre bütün bu statü karmaşasını ortadan kaldıracak yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var."

Uslu, 31 Aralık'ta sözleşmesi bitenlerin bir an önce düzenlemenin çıkmasını beklediğini bildirdi.

- "Burnumuzun dibindeki adalarla uğraşmasın"

Yunanistan ile Türkiye arasındaki adalarla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Uslu, AK Parti iktidarında herhangi bir şekilde işgal edilmiş bir adanın söz konusu olmadığını ifade etti.

Lozan Antlaşması'nda adaların yer aldığını, ancak bütününü kapsamadığını vurgulayan Uslu, "Bütününü kapsamadığı için de sınırların nereden geçeceği, nasıl bilerleneceği o günkü teknik imkanlarla yeterli şekilde olmamıştır. Zamanla ortaya çıkan adalar ya da adacıklar sorun olmuştur. Fakat dünya kadar sorunumuz var, hem içeride hem dışarıda. Böyle bir noktada yeni sorunlar oluşturmanın kimseye bir yararı olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yunanistan'ın 18 adayı işgal ettiğini söylemesine "Gel de al" karşılığı verdiğinin hatırlatılması üzerine Uslu, şu yanıtı verdi:

"Yunanistan kendi iç sorunlarına baksın. Yunanistan kendi havalimanlarını, deniz limanlarını vesaire Almanlara, şuraya, buraya kiralarken oturup kendi derdine yansın. Bizim burnumuzun dibindeki adalarla uğraşmasın."

- "Aslan yattığı yerden belli olur"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın makam odasındaki halıya ilişkin soruya ise Uslu, TBMM'ye yurt dışından cumhurbaşkanları, meclis başkanları, başbakanlar gibi misafirlerin geldiğini belirterek, öz değerlerin bu şekilde sergilenmesinin önemli olduğuna işaret etti.

Uslu, yeni düzenlemeyi şatafatlı görmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tam tersine eski kasvetli hal yerini, çok güzel bir yere bırakmıştır. İşçilerin kendi alın teri, el emeği, göz nuruyla yapılmış değerlerdir bunlar. Bunları mesele yapmamak lazım. Ulusal duyarlılıkla ilgili meselelerdir. Kendi eserlerimizi yaşatmak dururken, niye şatafatlı diye ilan edelim, mütevazı davranacağız diye? Mütevazı olabiliriz ama yaşadığımız yerlerin son derece gösterişli, göz alıcı olması lazım. Aslan yattığı yerden belli olur."
Kaynak: AA