TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır'a Ziyaretler

Bozkır; İtalya, Bulgaristan ve Slovakya'nın Ankara büyükelçilerini kabul etti.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır; İtalya, Bulgaristan ve Slovakya'nın Ankara büyükelçilerini ayrı ayrı kabul etti.

Bozkır, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo'yu kabulünde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gıpta edilecek bir düzeyde bulunduğuna dikkati çekerek, ticaretin 18 milyar dolar ve İtalya'nın Türkiye'deki yatırımlarının da 3 milyar dolar olduğunu söyledi.

Türkiye'ye gelen İtalyan turist sayısının da 200 binin üzerinde olduğunu aktaran Bozkır, "Ama kendimizi hedeflerimize ulaşmış addetmiyoruz. 30 milyar dolarlık bir hedef var önümüzde. Bunu da inşallah gerçekleştireceğiz." dedi.

Volkan Bozkır, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nasezha Nikolova Neynsky ile görüşmesinde yaptığı konuşmada ise iki ülke arasında dostane ilişkilerin bulunduğunu belirterek bu dostluğa çok önem verdiklerini ifade etti.

Bulgaristan'ın, gelecek yıl Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını devralacağını anımsatan Bozkır, "Komşumuz ve dostumuz Bulgaristan'ın, Türkiye-AB sürecinde de önemli rol oynayacağından eminiz." diye konuştu.

Bozkır, Dışişleri Komisyonu Başkanlığına seçilmesinden dolayı nezaket ziyaretinde bulunan Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova ile de bir araya geldi.
Kaynak: AA