Tarım Sigortasının Önemi

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.

Değer'n Başkan Çetinkaya'yı ziyaretinde, geçtiğimiz günlerde Mavikentte yaşanan hortum afetinin ardından TARSİM uygulamalarında yapılan değişiklikleri anlatarak, çiftçilere daha fazla destek sağlayabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Mavikent bölgesinde yaşanan afetten sonra da tarım sigortasının öneminin bir kez daha görüldüğünü ifade ederek şunları kaydetti:

"Yaşanan afetin boyutunu hepimiz gördük. TARSİM sigortası yapılmasında engel olan arazilerin olduğunu sayın Bakanımıza ilettik. Veraset yüzünden tapusu olmayan araziler, taşıdığı özellikler nedeniyle sigorta yapılamayan seralar gibi sorunları öğrenen bakanımız TARSİM'de yeni değişikliklere gidileceğinin sinyallerini vermişti. Bakanımızın talimatıyla TARSİM'de sigorta yapılacak arazide tapu şartı aramama gibi yeni değişikliklere gidildi. Yaşanan bu afetten sonra üreticilerimizin TARSİM'e ilgisini arttırdı."

Kaynak: AA