Srebrenitsalı Annelerden Kerim Bebeğe Destek

Srebrenitsalı anneler, Suriye'de Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da 1 aylıkken annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebekle dayanışma gösterdi Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Derneği üyesi Hotic: 'Dünyaya yalvarıyorum, tüm annelere yardım ediniz. Suriye büyük bir ülke ve oradaki kayıplar ise daha büyük ama her trajedi ve acı bir anne için aynı' Podrinje ve Bratunac Kadınları Derneği Başkanı Sinanovic: 'Bu çocuk şimdi artık anne sevgisi nedir bilemeyecek. Benim iki çocuğum var ve onlar baba sevgisi nedir bilmiyorlar. Kendimi onların yerine koyabiliyorum'

Srebrenitsa Soykırımında bir çocuğunu ve aile üyelerini kaybeden Srebrenitsalı anneler, Suriye'de Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da 1 aylıkken annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebekle dayanışma gösterdi.

Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Derneği Başkan Yardımcısı Kada Hotic ile Podrinje ve Bratunac Kadınları Derneği Başkanı Suhra Sinanovic, "Kerim bebek" yazan dövizi ve Kerim bebeğe ait resmi tutarak destek mesajı verdi.

Kada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Srebrenitsa'daki soykırım esnasında henüz 29 yaşındayken öldürüldüğünü anımsatarak, "Dünyaya yalvarıyorum, tüm annelere yardım ediniz. Suriye büyük bir ülke ve oradaki kayıplar ise daha büyük ama her trajedi ve acı bir anne için aynı." diye konuştu.

Bebekleri, aile ve anneleri bu duruma sokanlara, çocukları öldüren ve onları yaralayanlara çok kızgın olduğunu kaydeden Kada, "Kurtarabildiğimiz insanı kurtaralım." mesajını verdi.

Sinanovic de Srebrenitsa'daki soykırımda eşi dahil aile üyelerinden 23 kişiyi kaybettiğini aktararak, ne yazık ki dünyada savaşların devam ettiğini ve suçlu olmayan çocukların da acıya maruz kaldıklarını dile getirdi.

Srebrenitsa'nın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından korunmuş olmasına rağmen orada soykırımın yaşandığına dikkati çeken Sinanovic, "Suriye'deki çocuklar için korkuyorum ve tanımasam dahi oradaki her bir kişi için üzgün hissediyorum. Bosna Savaşı'nı atlatmış birisi Suriyeliler ile empati kurabilir." şeklinde konuştu.

Sinanovic, Kerim bebeği kendi çocuğu gibi gördüğünü kaydederek, "Bu çocuk şimdi artık anne sevgisi nedir bilemeyecek. Benim iki çocuğum var ve onlar baba sevgisi nedir bilmiyorlar. Kendimi onların yerine koyabiliyorum." dedi.

Esed rejiminin Doğu Guta'ya yönelik saldırısına bir ay önce sokakta annesiyle yakalanan Kerim bebek, sol gözünü kaybetmiş, başından ağır yaralanmıştı.

Bebeğin fotoğrafının AA tarafından paylaşılmasının ardından Türkiye ve dünyadan çok sayıda kişi, sosyal medyada dayanışma mesajları paylaşmıştı.

Kerim bebek ve Doğu Guta halkına destek kampanyası genişleyerek devam ediyor.
Kaynak: AA