Sokak Köpeğini Bıçakla Yaraladılar

Kilis'in Elbeyli ilçesinde bıçakla yaralanan köpeğin tedavisi Gaziantep'te yapılıyor CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Güneş Tosun: 'İnsanım diyen, merhamet sahibi bunu yapmaz'.

Sokak Köpeğini Bıçakla Yaraladılar
Kilis'in Elbeyli ilçesinde bıçakla yaralanan sokak köpeği, Gaziantep'te tedaviye alındı.

Elbeyli Konteyner Kent yakınlarında karnından ağır şekilde yaralanmış sokak köpeğini gören güvenlik görevlileri, durumu Gaziantep Canlı Hayatı İyileştirme Derneği'ne (CAHİDE) bildirdi. Özel araçla Gaziantep'teki veterinere getirilen ve burada tedavi altına alınan köpeğin, yaklaşık 10 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşacağı belirtildi.

CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş Tosun, AA muhabirine, kendilerine gelen bir ihbar üzerine olaydan haberdar olduklarını söyledi.

- Kamera kayıtları incelenecek

Yapılan incelemede köpeğin şiddete maruz kaldığını belirlediklerini ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenerek sorumluların bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Tosun, "Yetkililer gerekli çalışmaları yapıp kamera kayıtlarını inceleyecekler. Ardından kimlerin yaptığı bulunacak ve sorumlular kanun önünde hesap verecek." dedi.

Veteriner hekim Gizem Yıldırım ise köpeğin ilk belirlemeye göre bıçakla yaralandığını ve karaciğerinin zarar gördüğünü anlattı.

Gerekli tedaviye başlandığını aktaran Yıldırım, "Karın zarını temizledikten sonra iç organlarını, derinin içerisine yerleştireceğiz. Yaklaşık 10 gün boyunca antibiyotik tedavisi görecek. Serum desteği gören köpeği, ayağa kaldırmaya çalışacağız. Umarım bir daha buna benzer durumlarla karşı karşıya kalmayız. Böylesi durumlarla karşılaşmak bizleri çok üzüyor. Bu hayvana zarar veren kişilerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA