Özhaseki Açıklaması 14 Vilayette Bin 179 Tesis İnşa Ettik

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapılan Kur’an kursunun temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bir taraftan evler ve altyapı yapacağız, bir taraftan da gönül dünyamızı inşa edecek temelleri atacağız” dedi.

Özhaseki Açıklaması 14 Vilayette Bin 179 Tesis İnşa Ettik
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak’ın Silopi ilçesi Dicle Mahallesi’nde yapılan Şemsi Sivasi Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun temel atma törenine katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bakan Özhaseki, terör olaylarının yaşandığı bölgelere ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek, şuana kadar 14 vilayette bin 179 tesis inşa ettiklerini ifade etti.

Bir taraftan alt ve üstyapı çalışmalarını yaparken, diğer taraftan da kardeşliği pres edecek projeler hazırladıklarını anlatan Özhaseki, “Bugün için Hakkari’den başlayarak Şırnak, Urfa’ya, Van’a kadar uzandığımız bu üçgen içerisinde nerede Kur’an kursu yapılacak, nerede cami yapılacak, nerede gençlik merkezi yapılacak, nerede kadınlar yaşam merkezi, engelliler merkezi yapılacak, hepsi belli. Bunları aylarca düşünerek çıkardık. Özellikle Sayın Başbakanımız bu konuda bir başbakan yardımcımızı görevlendirdi. Fikri Işık bu konuda görevlidir. Bir taraftan evler yapacağız, altyapı yapacağız ama bir taraftan da bir an önce söylediğimiz gibi gönül dünyamızı inşa edecek, hepimizin birbirimize karşı daha merhametli, daha saygılı, daha sevecen hale getirecek temellerini atmış olacağız. Burada yapmış olduğumuz tesis İnşallah bunların ilki olur” diye konuştu.

Program Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Baykan’ın okuduğu duanın ardından temel atma töreni burada sona erdi. Bakan Özhaseki, daha sonra, Başak Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Özhaseki’ye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, Sivas Müftüsü Recep Şükrü Baykan, Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Bilen eşlik etti.

(Ayaz Müldür / İHA)
Kaynak: İHA