Öğrencilerden Sokak Hayvanlarına Duyarlı Davranış

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri soğukta yemek ve barınak bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına sahip çıktılar.

Öğrencilerden Sokak Hayvanlarına Duyarlı Davranış
Öğrenciler okul bahçesinde bulunan mama kaplarını aksatmadan dolduruyor, hayvanların soğuktan korunmalarını sağlıyor. Okul yemekhanesinde artan yemek artıklarını da biriktiren öğrenciler, hem yemeklerin çöpe gitmesini engelliyor hem de sokak hayvanlarına destek olmuş oluyor. Yeni doğan iki köpeği besleyip büyütmek için kendi evlerinin bahçesine götüren öğrenciler, özellikle çetin kış şartlarında beslenmekte zorlanan canlıların unutulmaması gerektiğini hatırlattılar.

Açıklamalarda bulunan Kevser ve Hüda isimli öğrenciler, “Okulda bir öğretmenimiz buradaki köpeklere minik bir ev koydu ve onları okulun bahçesinde yemekhaneden artan yemeklerle besliyor. Biz de öğretmenimizi böyle gördükten sonra yardım etmeye karar verdik. Elimizden geldiğince karınlarını doyurmaya çalışıyoruz. Ancak yeni doğum yapan anne ile 4 yavrusu bu eve sığamıyor. Köpeklerin biraz büyümesini bekledikten sonra biz köpeklerden iki tanesini aldık evimize götürüyoruz. Evimizin bahçesinde besleyip bakacağız. Diğer iki köpeğe de bir sahip bulursak onları da sıcak bir yuvaya kavuşturacağız ” dediler.
Kaynak: İHA