Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Sivas Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız Dağı Kayak Merkezi'nde yapılan toplantıya Koyulhisar, Gölova ile Ulaş ilçelerinin muhtarları katıldı.

Merkez ile ilçelere bağlı köy ve mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerinin dinlenmesi amacıyla toplantının düzenlendiğini aktaran Vali Davut Gül, sorun ve talepleri dinlediklerini, kente yapılan yatırımları da bu vesile ile paylaştıklarını vurguladı.

Her yıl İl Özel İdaresinin bir önceki yıldan daha fazla iş yaptığına dikkati çeken Gül, bu hizmetlerin götürülmesinde kaymakamların, muhtarların, il genel meclis üyelerinin katkısının çok fazla olduğunu ifade etti.

Kırsala götürülen her hizmette muhtarların katkısının fazla olduğuna işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"DSİ'nin sulama hizmetleri ile ilgili çalışmaları tüm hızla devam ediyor. İl Özel İdaresinin kanalizasyon, içme suyu, parke taşı gibi çalışmaları aynı hızda sürüyor. İnşallah gelecek yıl bu çalışmalar artarak sürecek. Biz istiyoruz ki Gölova'da, Koyulhisar'da Ulaş'ta altyapısı olan köylerimizin tamamına parke taşı verelim. Eskiden yapılan ve bozulan, onarılması gereken asfaltların ikinci katını, bakımları yapıyoruz. İçme suyu ile ilgili sayaç takılması şartı ile içme suyu sıkıntısı olduğu tarafımızdan tespit edilen yörelerde alternatif kaynakta varsa mutlaka oraya içme suyu getirip sorunu çözmek istiyoruz."

İl Özel İdaresinin yatırım programının belli olduğunu belirten Gül, nüfusa göre ilçelere ödenek ayrıldığını, ancak KÖY-DES'ten gelenlerle birlikte İl Özel İdaresinin kaynaklarının da bulunduğunu kaydetti.

Acil halledilmesi gereken meselelerin 2018 yılında çözüleceğini dile getiren Gül, köylerin ilçelere bağlantı yollarının yüzde 60'ının asfalt olduğunu ancak nüfusun yüzde 86'sının asfalttan yararlandığını aktardı.

Muhtarların taleplerini bildiklerini ve çözmeye çalıştıklarını kaydeden Gül, şöyle devam etti:

"Gönül istiyor ki en kısa sürede Sivas'ın sorunlarını çözelim. Ancak bütçemize göre hizmet veriyoruz. İhtiyaçlarında her geçen gün standardı yükseliyor. 10 yıl önce talep edilmeyen hizmetler şimdi isteniyor. İhtiyaçlar sınırsız, kaynaklar sınırlıdır.

bin 235 köyümüz var, bunların hepsinin sorunlarını bir sezonda çözme ihtimalimiz yok. Bu yıl köyde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik standardını yükseltecek işler yapmak istiyoruz."

Toplantının sonunda muhtarlara katılım sertifikaları Vali Davut Gül tarafından takdim edildi.

Programa Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Gölova Kaymakamı Ali İhsan Başak, Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, kurum müdürleri ve ilçelerin il genel meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: AA