Makyaj Yapımında Cildin İhtiyaçları İyi Belirlenmeli

Biyolog, Güzellik Uzmanı ve Makeup Artist (Makyaj Eğitmeni) Gülsüm Sözen, makyaj yapımında cildin ihtiyaçlarının çok iyi belirlenmesi gerektiği ifade ederken, bunun profesyonel ekiplerle yapılması gerektiğini söyledi.

Makyaj Yapımında Cildin İhtiyaçları İyi Belirlenmeli
Kozmetik sektörün çok geliştiğini belirten Gülsüm Sözen Akademi kurucusu Biyolog, Güzellik Uzmanı ve Makeup Artist (Makyaj Eğitmeni) Gülsüm Sözen, "Cildinizi doğru biçimde temizlemeyi, ona bakım yapmayı bilmiyorsanız en pahalı ürünler bile size faydalı olmaz" dedi.



“Cilt bakımında ilk aşama cildi temizlemek”

Cilt bakımında ilk aşamanın cildi temizlemek olduğunu dile getiren Gülsüm Sözen, “Cildinizi gün boyunca maruz kaldığı kirden tozdan makyaj artıklarından atmosferin etkilerinden arındırmazsanız, bakımın faydası olmaz. İkinci aşama cildi beslemek. Üçüncü aşama ise korumak. Güneşe, yaşlanma etkilerine, rüzgâra, terlemeye karşı korumak. Bu da cildi sağlıklı doğal ürünlerle beslemekle mümkün. Doğru bildiğimiz en büyük yanlış ise en pahalı ürün en faydalıdır inancı" ifadesini kullandı.

“Kalıcı makyajda kişiye özel, steril iğneler uygulanır”

Kalıcı makyajın kişiye özel, steril iğneler kullanılarak uygulandığına dikkat çeken Sözen, “Kalıcı makyaj bu iğnelerle doğal ve özel teknoloji ile üretilmiş olan boyaların cilt altına bırakılma sanatıdır. Kullanılan boyalar mineral pigmentler olup, özel geliştirilmiş teknolojik işlemlerden geçirilip elde edilmiştir ve cilde, insan sağlığına zarar vermemesi öncelik olarak belirlenmiştir” dedi.

Kalıcı makyaj, kozmetik ve medikal ihtiyaçların karşılanmasında sıklıkla başvurulan bir yöntem olduğunu dile getiren Gülsüm Sözen, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kozmetik olarak kaş, göz çevresi, dudak ve dudak çerçevesi uygulamaları daha çok kozmetik ihtiyaçları karşılar. Kalıcı Makyaj vitiligo, yara, yanık izlerinin kapatılması, areola restorasyonu, saç-sakal efekti, kıl efektli kaş çalışmaları, areola (meme ucu renklendirme), alopesi, kanser hastalarında kaş-göz ve çerçeve çizimleri ise daha çok medikal uygulama alanlarıdır.”

Geçtiğimiz günlerde Gülsüm Sözen Akademi kapılarını ünlü sanatçı Linet’in katılıyla açmıştı.
Kaynak: İHA