Kütahya'da Meteor Yağmurunu Çeken Gazeteciye Plaket

Kütahya Medya Çalışanları Derneği'nce, Gediz ilçesindeki Murat Dağı'nda halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen meteor yağmurunun görüntülerini çeken ve yabancı medya kuruluşlarında da çektiği fotoğrafları yayınlanan gazeteci Alibey Aydın'a plaket verildi.

Kütahya'da Meteor Yağmurunu Çeken Gazeteciye Plaket
Dernek Başkanı İbrahim Soyer, plaket takdim töreninde yaptığı açıklamada, Kütahya'da görev yapan birçok gazetecinin başarılı haberlere imza attığını hatırlatarak, dernek olarak bu başarıları her zaman takdir ettiklerini söyledi.

Tavşanlı ilçesinde gazetecilik yapan aynı zamanda Anadolu Ajansında serbest muhabir olarak görev yapan Alibey Aydın'ın Gediz Murat Dağı'nda çektiği fotoğrafların Türkiye'de ve yabancı medya kuruluşlarında geniş yer bulduğunu hatırlatan Soyer, şöyle konuştu:

"Gökyüzünde yılın son ve en büyük görsel şöleni olarak nitelendirilen Geminid (İkizler) göktaşı yağmuru geçen hafta tüm dünyada olduğu gibi Kütahya’da da takipçilerine görsel şölen sundu. Bu görsel şovu takip eden Kütahyalı gazeteci Alibey Aydın'ın çektiği 'Murat Dağı Meteor Yağmuru' fotoğrafları İngiltere'nin önde gelen medya kuruluşlarından The Guardian’da dünyada haftanın seçilen 20 fotoğrafı arasında yer aldı. Yıllardır fedakar ve özverili çalışmalarıyla mesleğe kattığı değere şahit olduğumuz Alibey Aydın’ın bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Meslektaşımızın bu başarısı aynı zamanda Kütahya’daki meslektaşlarımızın başarısıdır."

Soyer, muhabirliğin zor ve özveri isteyen bir meslek olduğuna işaret ederek, "Medya Çalışanları Derneği olarak bizim önceliğimiz mesleğini fedakarca ve layıkıyla yapan, mesleğini kendine güç ve makam sağlamaya çalışmadan, Kütahya’ya değer katan ve ülkesine ve milletinin menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösteren tüm gazeteci ve muhabir arkadaşlarımızdır. Arkadaşımıza mesleğe ve Kütahya’ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Alibey Aydın da başarıyı takdir eden Kütahya Medya Çalışanları Derneği'ne teşekkür etti.

Kaynak: AA