Kumluca'da Toplu Taşıma Araçlarına Kamera Takılıyor

Antalya’nın Kumluca ilçesi’nde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına kamera kayıt ve araç takip sistemi montajı yapılıyor.

Kumluca'da Toplu Taşıma Araçlarına Kamera Takılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına kamera kayıt ve araç takip sistemi montajı yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran,

kurulan sistemin hem yolcular hem şoförler için güvenliği arttıracağını söyledi.

Evran, “Bu sistem 3 adet kamera, 1 adet Panik Butonu ve 1 adet Sürücü Bilgisayarından oluşmaktadır. Bu sistemde kaydedilen görüntüler 60 güne kadar saklanabilmektedir. Panik butonu araç içinde yolculardan gelebilecek herhangi bir olağanüstü durumu, hırsızlık, kaza, yangın gibi durumları alarmını merkeze iletmektedir. Online izleme sayesinde kontrol merkezi araç içine bağlanarak alarm durumunun görüntüsünü görerek ve araca en kısa sürede müdahale edilecek. Bu sayede ilçemizdeki toplu taşıma araçlarımızı daha güvenli hale gelecek. Ayrıca yapımına devam ettiğimiz çalışmayla da vatandaşlarımız bekledikleri toplu taşıma araçlarını akıllı telefonlarından takip edebilecek ve kaç dakika sonra hangi durakta olacağını görebilecekleri bir sistem oluşturuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA