Kepez'de Öğrencilere Trafik Eğitimi Veriliyor

Kepez Belediyesi, Kepez Emniyet Müdürlüğü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürülen "Öğrenci Trafik Eğitimi" ile geleceğin sürücülerine uygulamalı trafik eğitimi veriliyor.



Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sakarya Bulvarı'nda hizmet veren trafik eğitim parkurunda trafik kazalarının önüne geçilmesi ve trafik kurallarını dikkate alan bir neslin yetiştirilmesi amacıyla teorik ve pratik bilgiler veriliyor.

Haftada üç gün Kepez'in farklı bölgelerindeki öğrencileri konuk alan tesiste kurulan mini sokaklar ve trafik işaretleriyle trafik kuralları öğretiliyor.

Her yıl yaklaşık 10 bin öğrenciye trafik deneyimi öğretilen parkurda, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından görevlendirilen polis memurları tarafından öğrenciler, trafik kurallarıyla bilinçlendiriliyor.

Akülü araçlarıyla minyatür tesiste trafiğe çıkan öğrenciler polis memurlarından öğrendiklerini uygulamalı olarak yerinde öğreniyorlar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yarının büyüklerini trafik kurallarına karşı Kepez'de tam donanımlı yetiştirmek için açtıkları tesiste her yıl 10 binin üzerinde öğrencinin bilinçli trafik eğitimi aldığını ve bunun mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA