Kepez'de Öğrencilere Trafik Eğitimi

Kepez Belediyesi, Kepez Emniyet Müdürlüğü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürülen ‘Öğrenci Trafik Eğitimi’ devam ediyor.

Kepez'de Öğrencilere Trafik Eğitimi
Kepez Belediyesi öncülüğünde her yıl yaklaşık 10 bin öğrenciye ilk trafik deneyimini yaşatan Trafik Eğitim Parkuru geleceğin şoförlerine trafik bilinci aşılamaya devam ediyor. Kepez Belediyesi’nin bilinçli bir neslin yetişmesi amacıyla hizmete sunduğu parkta, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce görevlendirilen polis memurları, her gün yüzlerce öğrenciye trafik bilincini aşılıyor. Kepez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde sürdürülen ‘Öğrenci Trafik Eğitimi’ ile binlerce öğrenci trafik kurallarına karşı bilinçleniyor.

Uygulamalı trafik eğitimi veriliyor

Kepez Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak projelerinden biri olan Trafik Eğitim Parkı, bu yıl 7’nci sezonunda binlerce öğrenciye daha trafik bilinci aşıladı. Geleceğin sürücü adaylarının eğitim aldığı parkta doğrusuyla yanlışıyla bilinçli trafik eğitimi uygulamalı olarak sunuluyor. Kepez İlçesi sınırlarında, Sakarya Bulvarı’nda hizmet veren eğitim parkurunda trafik kazalarının önüne geçilmesi ve trafik kurallarını dikkate alan bir neslin yetiştirilmesi amacıyla teorik ve pratik bilgiler veriliyor. Haftada üç gün Kepez’in farklı bölgelerindeki öğrencileri konuk alan tesiste kurulan mini sokaklar ve trafik işaretleriyle trafik kuralları öğretiliyor.

Öğrencilere trafik kuralları öğretiliyor

Akülü araçlarıyla minyatür tesiste trafiğe çıkan öğrenciler polis memurlarından öğrendiklerini uygulamalı olarak yerinde öğreniyorlar. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yarının büyüklerini trafik kurallarına karşı Kepez’de tam donanımlı yetiştirmek için açtıkları tesiste her yıl 10 binin üzerinde öğrencinin bilinçli trafik eğitimi aldığını ve bunun mutluluk verici olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA