Kartepeli Minikler, Tezcan'ın Düşleri Adlı Oyunu İzledi

Kartepe Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ücretsiz çocuk tiyatroları ’Tezcan’ın Düşleri’ adlı oyun ile devam etti.

Kartepeli Minikler, Tezcan'ın Düşleri Adlı Oyunu İzledi
Çocukları motive etmek, eğlendirirken hem de öğrenmelerine imkan sağlamak amacıyla 15 günde bir periyodik düzenlenen çocuk tiyatroları bu hafta sonu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde oynanan Tezcan’ın Düşleri adlı oyun ile devam etti. Oyunu Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, İlçe Sağlık Müdürü Harun Arslan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, Kartepe Belediyespor U-12 futbol takımı oyuncuları ile çok sayıda Kartepeli çocuk izledi.

İyi kalpli, azimli ve sevimli bir çocuk olan Tezcan’ın acelecilik, sistemsizlik, dengesiz beslenme gibi kötü alışkanlıkları hayallerine ulaşmasına engeldir. Bu engeli arkadaşlarının gösterdikleri ortak çaba ile aşmaya çalışan Tezcan, arkadaşlık, dostluk, sempati kavramlarıyla tanıştıkça hayalleri gerçeğe döner. Çocuklarımıza sporun ve ekip çalışmasının yaşam sevinci aşıladığını anlatan oyun, pes etmemeyi çok çalışmayı ve birbirimizden öğrenecek çok şey olduğunu eğlenceli bir dil ile anlatıyor.

Gösterim sonunda oyuncuları tek tek tebrik eden Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, il dışında bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in selam ve sevgilerini çocuklara iletti. Müzik ve dansla harmanlanan Tezcan’ının Düşleri adlı çocuk oyunu 45 dakika sürdü. Program bitişinde çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.
Kaynak: İHA