Karaman'da Velilere Spor Ve Çocuk Konusu Anlatıldı

Karaman Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nun "Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri" projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrenci velilerine ’Spor ve Çocuk’ isimli seminer verdi.

Karaman'da Velilere Spor Ve Çocuk Konusu Anlatıldı
Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz tarafından öğrenci velilerine ‘Sporun Çocuk Gelişimine Etkileri’ konusu anlatıldı. Psikoloji Danışmanı Fatma Ayyıldız’ın da yer aldığı programda velilere sporun çocuk gelişimine faydaları, sporun zeka gelişimine etkisi ve çocuklarda spora başlama yaşı gibi konular ele alındı. Her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirten Karadeniz, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu proje ile Karaman’da farklı okullarda eğitim gören öğrenci velileriyle bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Seminerlerimizde öğrenci velilerimize sporun çocuklarımızın gelişimi üzerindeki etkilerini konuşarak, erken yaşta spora başlamanın faydalını velilerimize anlatıyoruz. Bazı velilerimizde oluşan spor derslere olumsuz etki ediyor önyargısını bu seminerlerimizde kırarak, sporun insan hayatındaki öneminden bahsediyoruz. Velilerimize yönelik etkinliklerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

Psikoloji Danışmanı Ayyıldız da, “Bakanlığımızın hayata geçirdiği proje kapsamında okulumuzda öğrenci velilerimize yönelik dördüncü seminerimizi düzenliyoruz. Toplamda ise altı seminer yaparak seminerler sonunda velilerimize katılım sertifikası vereceğiz. İnşallah seminerlerimiz öğrenci velileri üzerinde güzel bir etki bırakarak velilerimiz çocuklarının eğitimine daha çok katkı sağlayacaklar” dedi.

Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Psikiloji Danışmanı Fatma Ayyıldız ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: İHA