İzmir'deki Terör Operasyonu

Operasyonda 2 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 55'e yükseldi.

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 2 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 55'e yükseldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 2 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 55'e yükseldi.

Adreslerinde bulunamayan diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle 65 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi ile MİT Bölge Başkanlığınca kent merkezi ile Menemen, Kemalpaşa, Tire, Torbalı ve Aliağa ilçelerinde eş zamanlı operasyonda 53 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler arasında HDP Menemen ilçe başkanı ile bomba kuryeliği suçundan İzmir'de yakalanan ve 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen, kente eylem yapmak amacıyla geldiği değerlendirilen kadın şüpheli N.E'nin de olduğu belirtilmişti.

Zanlıların, daha önce öldürülen teröristler için eylem yapmak amacıyla kente gelecek terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptıkları, kırsaldaki örgüt elemanlarıyla bağlantı kurmak için kuzey Irak'ta kullanılan "Korek" telefon hattını kullandıkları da tespit edilmişti.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzemeler ve av tüfeği ile kırsalda çekilmiş çok sayıda fotoğraf ele geçirilmişti.
Kaynak: AA