İstanbul UMED Medya Okulu açılıyor

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulu açılıyor. Genç Akademi ve UMED tarafından mülakatla seçilecek öğrencilerin eğitimlerini UMED üstleniyor. Eğitimler tamamen ücretsiz olarak veriliyor.

İstanbul UMED Medya Okulu açılıyor
İstanbul UMED Medya Okulu açılıyor
UMED ve Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi işbirliğiyle açılacak Medya Okulunda medyada yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimlerin verilmesi hedefleniyor. Yeni nesil gazetecilik eğitimlerinin verileceği Medya Okulunda alanında uzman ve deneyimli gazeteciler tarafından haber yazım ve teknikleri, televizyon haberciliği, muhabirlik, internet medyası ve editörlüğü, dış habercilik, medya etiği ve kültür sanat muhabirliği eğitimleri verilecek.

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi işbirliğiyle UMED tarafından İstanbul'da ilk kez açılacak olan Medya Okulunda ayrıca öğrencilerin algı gücünü artırmak, haber kaynağına ulaşma ve olaylara haberci gözüyle bakabilmeleri amacıyla deneyim paylaşımı da yapılacak. Derslere sürekli katılım sağlayan ve başarılı olan öğrencilere 7 haftalık eğitimin sonunda sertifika verilecek.

Ön başvurular 29 Aralık günü saat 17.00'e kadar Eyüpsultan Belediyesi ve UMED'in web sitelerinden yapılacak. Mülakat tarihleri ise öğrencilere bildirilecek. Proje koordinatörlüğünü Ferhat Açıl ve Burak Öztürk'ün üstlendiği Medya Okulunda Ekrem Kızıltaş, Gökçen Göksal, Halime Kökçe, Şükran İnce, Hasan Öztürk, Kemal Gümüş, Kenan Kıran, Mustafa Güngör, Nazif Karaman, Osman Ateşli, Ömer Özkök, Recep Yeter, Salih Eser ve Uğur İslamoğlu gibi isimler eğitim verecek.
Kaynak: İHA