Havran MYO'dan, Halk Eğitim Merkezi Araştırma Projesi

Balıkesir’in Havran Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Havran ilçesinde yetişkinlerin sürekli eğitim ihtiyaçları, ilçe halk eğitim merkezi ile ilgili farkındalık, beklenti ve memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi araştırma projesinin sonuç raporunu Havran Meslek Yüksek Okulu brifing salonunda gerçekleştirdiği toplantıyla katılımcılara sundu.

Havran MYO'dan, Halk Eğitim Merkezi Araştırma Projesi
Yapılan açıklamada “Araştırma toplam 983 kişiyle yüz yüze görüşülerek anket yoluyla yapılmıştır. Özetle araştırmanın kapsamında Havran Halk Eğitimi Merkezinin eğitim faaliyetlerinden faydalananların profili incelendiğinde; 50 yaş altı, kadın, sabit bir işi bulunmayan, öğrenci ve ev hanımı ağırlıklı, düşük gelir, lise ve altı eğitim düzeyine sahip olanların ağırlıklı olduğu görülmektedir. Bundan sonraki süreçte Halk Eğitimi Merkezi’nin eğitim faaliyetlerini bu profili dikkate alarak planlaması, ancak mevcut profilin yanı sıra mevcut profil dışında kalanları da kapsama alacak yeni stratejiler oluşturması gerekmektedir. İnsan sermayesine yapılmış her yatırım, toplumun ekonomik, sosyal, kültürel gelişmişliğine katkı sağlayacaktır.”denildi.

Toplantıya Havran İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Havran Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Akın Azizoğlu, Havran Halk Eğitimi Müdürü Hasan Çam ve öğretim görevlileri katıldı.

Kaynak: İHA