Güzeltepe Kayak Merkezi Sezona Hazır

Muş'ta kent merkezine 8 kilometre mesafedeki 2 bin 300 rakımlı Güzeltepe Kayak Merkezi'nde sezon için hazırlıklar tamamlandı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kardaş:'İki kayak pistinde genişletme ve düzenleme çalışması yaptık. Daha önce 67 olan askı sayımızı 76'ya çıkardık. Tesis tamamen dolu olsa bile hizmet verebileceğiz'

Muş'taki Güzeltepe Kayak Merkezi'nde sezon hazırlıkları tamamlandı.

Kent merkezine 8 kilometre mesafede 2 bin 300 rakımlı Güzeltepe Dağı'nın zirvesinde yer alan kayak merkezinde, bin 300 metre uzunluğunda 2 pist bulunuyor.

Altı ay boyunca karla kaplı olan merkezde, kayak sezonu için yapılan hazırlıklar sona erdi.

Merkezdeki pistleri inceleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, bu yıl tesiste bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tesiste hazırlıkları tamamlayarak kar yağışını beklemeye başladıklarını anlatan Kardaş, "İki kayak pistinde genişletme ve düzenleme çalışması da yaptık. Daha önce 67 olan askı sayımızı 76'ya çıkardık. Tesis tamamen dolu olsa bile hizmet verebileceğiz." dedi.

Hamdullah Kardaş, tesiste kullanılmak üzere kar ezme aracı aldıklarını belirterek, "Kar yağmaya başladığında ezme çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışma kayak sezonunun uzamasını sağlayacak." diye konuştu.

Tesise ulaşım sorunu olmadığını da vurgulayan Kardaş, herkesi merkezde kayak yapmaya davet etti.
Kaynak: AA