Güleç Açıklaması 'Dünya Tasarım Dilini Konuşmalıyız'

Türkiye mobilyasının kalite ve teknolojide dünyayı yakaladığını, ancak tasarımda geri kaldığını ifade eden Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Dünya tasarım dilini konuşuyor olmamız gerekiyor ki dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısı olalım” dedi.

Güleç Açıklaması 'Dünya Tasarım Dilini Konuşmalıyız'
İnegöllü mobilya sektörü temsilcileri 2017 yılını değerlendirdi. MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “İstanbul Mobilya Fuarı, dünyanın en önemli fuarlarından bir tanesidir. Almanya ocağın ikinci haftasında, İtalya iki veya üçüncü haftasında fuarlar yapıyor. Martta Çin’de mobilya fuarı düzenleniyor. İstanbul’da da ocağın üçüncü haftasında bir fuar düzenleniyor. CNR İMOB, bu dört büyük fuardan bir tanesi haline geldi. Türkiye 200 gümrük bölgesinde mal satar hale geldi. Çin, Kore, Tayvan, Japonya gibi ülkelerin yanı sıra ABD ve bölgesine, körfez ülkelerine, Kazakistan, Türkmenistan gibi dünyanın çeşitli ülkelerine mal satıyor. İlk 10 ülke arasında İngiltere, Fransa, Almanya, ABD, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak gibi ülkeler var. Biz dünyanın her tarafında tanınan bir mobilya sektörü olduk. Dünya ihracat sıralamasında da 23’ten 12. sıraya yükseldik. Bu başarı Türkiye mobilya sektörünün 4 özelliğinden geliyor. Türkiye bir mobilya üretim tesisi haline geldi. Türkiye mobilya sektörünü oluşturan girişimcilerimiz önce ulusalda sonra globalde dünya mobilya sektörüyle buluştu” dedi.

Başkan Ahmet Güleç, “İnegöl mobilyası olarak baktığımızda önce Marmara bölgesine satıyorduk, sonra bütün Türkiye’ye satmaya başladık, ardından dünyaya açıldık. Türk mobilya sektörü müteşebbis güçle yoluna devam ediyor. 2023 hedefimizi rahatlıkla yakalayacağız. Burada tasarıma çok fazla önem vermemiz gerekiyor. Tasarım işi İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın bundan sonra daha fazla önemsemeleri gereken bir konu. Hem Türkiye hem İnegöl mobilya sektörünün tasarıma çok daha fazla önem vermesi gerekiyor. Bu tasarımı da sadece kendi bilgi ve tasarımcımızla değil, dünyaya mal satacaksak dünya tasarımcılarının bilgi ve tecrübelerini sektörümüze katmamız gerekiyor. Dünya tasarım dilini konuşuyor olmamız gerekiyor ki dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısı olalım. Kaliteyi, teknolojiyi çözdük, dünya ile rekabet edebiliyoruz. Tek eksiğimiz tasarım. Tasarımı çok daha fazla önemsememiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA