FETÖ Firarisi Çiftin Yunanistan'a Kaçarken Yakalanması

Yurt dışına ailesiyle kaçmak isterken Edirne'de yakalanan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısının ardından örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu iddia edilen eşi de tutuklandı.

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yaklaşık 3 yıl önce başlayan dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erkan S'den sonra "ByLock" kullanıcısı olduğu iddia edilen eşi de tutuklandı.

Yunanistan'a ailesiyle kaçmak isterken 4 gün önce Edirne'de jandarma ekiplerince gözaltına alınan, aralarında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu bazı kişileri usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılanan ve 3 yıldır aranan firari sanık eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erkan S. ile birlikte yakalanan İngilizce öğretmeni eşi Halise S'nin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu iddia edilen şüpheli tutuklandı.

Eskişehir'de, FETÖ/PDY'ye ilişkin yaklaşık 3 yıl önce başlayan dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve ailesiyle Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'de gözaltına alınan eski Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erkan S. önceki gün tutuklanmıştı.
Kaynak: AA