Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan'da

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'na katılmak için geldiği Bakü'de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede konuşan Aliyev, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin en yüksek düzeyde olduğunu belirterek, iki ülkenin her zaman birbirine destek vermesinin önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ilişkilerin daha da pekişmesi açısından önem taşıdığını vurgulayan Aliyev, Ekim ayında açılışı gerçekleştirilen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının sadece bölgesel değil, uluslararası öneme sahip olduğunu ifade etti.

TANAP projesinin de önemine değinen Aliyev, Çavuşoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarını iletmesini rica etti.

Çavuşoğlu da karşılıklı ziyaret ve görüşmelerin ilişkilerin gelişmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Azerbaycan ve Türkiye'nin ortak gerçekleştirdiği projelerden bahseden Çavuşoğlu, Erdoğan ve Aliyev'in önderliğinde bundan sonra da büyük projelere imza atacaklarının altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,Türkiye, Azerbaycan ve İran olarak üçlü mekanizmayı bundan sonra da sürdüreceklerini bildirdi.

Kaynak: AA