Çocuğa İşkence Davasında Baba Ve Sevgilisine 8 Yıl Hapis

Fatih’te öz kızına, sevgilisiyle birlikte işkence yaptıkları iddia edilen İbrahim K. ve Hatice T. 8’er yıl hapse çarptırıldı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, sanık baba, karar açıklandıktan sonra duruşma salonunda Yasin Suresi’nin 65. ayetini okudu.

Eylül ayında Fatih Silivrikapı’da 5 yaşındaki öz kızı S. S. K.’nın üzerine kaynar su döktüğü, dişlerini kırdığı ve üzerinde sigara söndürdüğü iddia edilen baba İbrahim K. ve birlikte yaşadığı Hatice T.’nin yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar İbrahim K. ve Hatice T. cezaevinden getirildi.

Şikayetçi anne Kudret K.’de duruşmada hazır bulundu.

Baba İbrahim K., son savunmasında kızını çok sevdiğini belirterek “Kızım benim canımın parçası. Tırnağına zarar gelse canımdan can gider. Ben kızımı yuvaya bırakmadım. O benim hayattaki yaşam amacım. Onu çok seviyorum. Kızıma bir an önce kavuşmak istiyorum” dedi.

Sanık Hatice T. ise tahliyesini talep ederek suçlamaları reddetti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, her iki sanığı , “küçük mağdureye yönelik eziyet” suçundan 8’er yıl hapse çarptırdı. Sanıkların bir daha suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığından cezada indirim yapmayan mahkeme, tahliye taleplerini reddetti.

Sanık İbrahim K., hüküm açıklandıktan sonra son bir şey söylemek istediğini belirterek Yasin Suresinin 65’inci ayetini ezberden okudu.

Olayın geçmişi

Eylül ayında Fatih’te 5 yaşındaki S.S.K.’ya babası İbrahim K. ve birlikte yaşadığı Hatice T. tarafından işkence yapıldığı iddiası üzerine 2 şüpheli gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. S.S.K. ise Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirilmişti. Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Hatice T.’nin “çocuğa karşı eziyet” ve “yaralama” suçlarından 4 yıldan 11 yıla, tutuklu şüpheli baba İbrahim K.’nin ise “alt soya karşı eziyet” ve “yaralama” suçlarından 4,5 yıldan 12,5 yıla kadar hapisleri istenmişti.

İddianamede, olay tarihinde anne Kudret K. ile şüpheli baba İbrahim K.’nin boşanma aşamasında oldukları ve ayrı yaşadıkları, 5 yaşındaki kız çocuğunun, baba İbrahim K. ve kız arkadaşı Hatice T. ile birlikte yaşadığı belirtilmişti. Mağdurun yüzünün ve bacakların yanmış olduğu, vücudunda ısırık izleri, boynunda ise morlukların bulunduğunun tespit edildiği aktarılan iddianamede, bu kapsamda alınan uzman raporunda, çocuktaki yanık izlerinin sıcak su dökülmesi sonucu oluştuğu, morlukların ise darbeye bağlı olarak meydana geldiğinin tespit edildiğine değinilmişti.
Kaynak: İHA