BGC'den Mevlit Ve Lokma Hayrı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Balıkesir’in ilk basın şehidi Gazeteci Cihan Hayırsevener ve ebediyete intikal eden basın mensuplarına ithafen Bandırma Haydarçavuş Camii’nde mevlid ve lokma hayrı düzenledi.

BGC'den Mevlit Ve Lokma Hayrı
Bandırma’da öğle namazına müteakip okutulan mevlid ve akabindeki lokma hayrı ile anılan Şehit Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Disiplin Kurulu Başkanı Cihan Hayırsevener, rahmetle yad edildi. BGC Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin hazır bulunduğu etkinlikte yaklaşık 2 bin vatandaşa lokma ikram edildi.

Lokma ikramı ve mevlidin ardından açıklamalarda bulunan BGC Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir Basının cesur ve ilkeli kalemlerinden biri olduğunu belirttiği Cihan Hayırsevener’i unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkanlığını yürüttüğüm Gazeteciler Cemiyeti olarak ben ve ekip arkadaşlarımla birlikte vefa duygusunu camiamızda ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Mesleğimize ve ülkemize hizmet veren isimleri, ustaları anmayı görev sayıyoruz kendimize. Bu amaç doğrultusunda, kurucularımız Münir Yenal, Cevdet Demiray, A. Ekrem Balıbek, Nejat Akpınar, Cahit Albayrak, H.Basri Atılganer, Güngör Gezer, Ş.Hadi Kural, Kerem Öcal, Emrah Sağdıç, Gıyas Yetkin başta olmak üzere, basın şehidimiz Cihan Hayırsevener’le Fikri Özakbaş, M. Aydın Filizel, Levent Pamirol, Necdet Karabaş, Ali Sürmelioğlu, Şemsettin Aran, İzzettin Pesen, Halil Nusret Ertüz, Sadettin Öcal, Turhan Savaş, Yıldırım Ovacık, Hayati Çelik, İzzettin Yaşbek, Rafet Aktay, Ünal Yakıt, Mithat Camicioğlu, Hüseyin Nazım Cici yanında isimlerini sayamadığım meslektaşlarımı ayrıca Kuva-yi Milliye kentinin kahraman gazetecileri Hasan Basri Çantay, Mustafa Necati Bey’i unutmadığımızı, unutmayacağımızı, gelecek nesillere taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz. Balıkesir Basın Müzesi’nde de anılarını yaşattığımız bu güzel isimleri minnet ve rahmetle anıyoruz."
Kaynak: İHA