BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'Kim hangi kararı alırsa alsın biz Kudüs'ten vazgeçmeyiz. Kudüs İslam'ındır ve Filistin'in başkentidir'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kim hangi kararı alırsa alsın biz Kudüs'ten vazgeçmeyiz. Kudüs İslam'ındır ve Filistin'in başkentidir." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma kararını eleştirerek, "Önemli olan tarihi gerçeklerdir. Asıl olan şudur ki, Kudüs bizim Beyt-ül Makdisimiz, Darülselamımızdır. Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra başta olmak üzere bizim için kutsal olan mekanların bulunduğu yerdir. Kim hangi kararı alırsa alsın biz Kudüs'ten vazgeçmeyiz. Kudüs İslam'ındır ve Filistin'in başkentidir." diye konuştu.

Terörün tüm unsurlarına karşı topyekun ciddi bir mücadele verildiğini ifade eden Destici, bu mücadelenin yanında olduklarını bildirdi.

Destici, Türkiye için en yakın, en ciddi ve cari tehlikenin Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler olduğunu ve Türkiye'nin burada bir PYD/YPG varlığına müsaade edemeyeceğini vurguladı.

Bu çerçevede Fırat Kalkanı Harekatı ve İdlib operasyonu yapıldığını anımsatan Destici, şimdi de Afrin'e yönelik operasyon hazırlığı olduğunu belirtti.

Destici, şöyle devam etti:

"Umut ediyoruz ve bekliyoruz ki en kısa zamanda Afrin Operasyonu başlayacak ve Afrin'den başlayarak Suriye'nin kuzeyindeki tüm PKK'lılar oradan temizlenecek. Çünkü Türkiye'nin geleceğiyle, bekasıyla ilgili bir milli meseledir. Türkiye buna hangi şartta olursa olsun asla göz yumamaz. Hangi bedeli ödememiz gerekiyorsa öderiz ama o bölgeyi temizlemek zorundayız."

Destici, Türk-İş'in 2018 yılı için asgari ücretin net bin 893 liraya çıkarılması talebine değinerek, "Bizim hükümete çağrımız şu; bunu gözü kapalı imzalayın." ifadesini kullandı.

Kamudaki taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili konunun netleşmediğini belirten Destici, bütçe görüşmelerinin ardından taşeronla ilgili tasarının TBMM'ye getirilmesi ve bir an önce taşeron işçilere hakkının verilmesi gerektiğini kaydetti.
Kaynak: AA