Bayburt'ta, 'Örnek Esnaf, Mutlu Müşteri' Projesi

Bayburt'ta, gıda işletmelerinin kalite standartlarını ve hizmet anlayışını artırmak için uygulanacak "Örnek Esnaf, Mutlu Müşteri" projesinin tanıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kaymakamlar, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'ta son yıllarda yoğunlaşan kamu yatırımlarının yanında, esnafın da kendi alanlarında bu değişim sürecine daha etkin şekilde dahil olmasını istediklerini belirtti.

Çeşitli alanlardaki çalışmalarla kente katılan değere, ticari işletmelerin de kendilerini dahil etmesinin önemli olduğuna işaret eden Pehlivan, şunları söyledi:

"Bizim amacımız teşvik etmek. Eminim ki büyük çoğunluğu 'Ben de varım' diyecek. Elbette bu çalışmanın bir boyutu yine devlet kanalıyla yürütülecek. Bunu yaparken esnafımız da biraz kıpırdarsa, karınca kararınca kendi imkanları ölçüsünde inanıyorum ki bir kaynaşmaya da yol açacak. Değişik adlarda kurumlara kalite belgesi, ISO belgesi, beyaz bayrak gibi uygulamalar var. Biz de istedik ki bunu yerelde, Bayburt özelinde, Bayburt'ta özgü bir formatta uygulayalım."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ise projenin ocak ayında uygulanmaya başlanacağına dikkati çekerek, "Projemizin amacı gıda mevzuatında belirtilen koşullara uygun, hizmet anlayışı, müşteri memnuniyeti, tüketici hakları ve mekan kalitesi yönünden örnek gıda işletmelerini valilik adına belirlenerek ödüllendirmek, tanıtım yaparak pozitif kamuoyu algısı oluşturmak ve sektördeki diğer işletmeleri teşvik etmek yoluyla ilimizde gıda hizmet sektörünün, hizmet kalitesini arttırılması amaçlamaktayız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA