Başkan Kafaoğlu, Balıkesir'i Anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, konuk olduğu radyo programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Kafaoğlu, Balıkesir'i Anlattı
Bir radyonun konuğu olan Başkan Kafaoğlu, Balıkesir ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kafaoğlu “Yükümüz ağır, işimiz çetin. Görevimiz zor. Ama vatandaşlarımızın duası ile yükün altından kalkacağız. Göreve gelir gelmez herkesi kucaklamaya başladık. Herkese eşit ve adil davranıyoruz. Altıeylül Belediyesi’nde nasıl tüm meclis üyeleri ile ortak çalışıyorsak, Büyükşehir Belediyesi’nde de böyle çalışıyoruz. Sevginin açamayacağı anahtar yoktur. Muhalefet belediye başkanları ile uyum içerisindeyiz. Muhalefet belediyelerinin büyükşehire açtığı davalardan vazgeçiyorlar, işçi sendikaları da açtıkları davalardan vazgeçtiler. Artık Büyükşehir Meclisinde barış, huzur ve mutluluk var. Herkesin kararına saygı duyuyoruz ancak vatandaşa hizmet için ortak çalışmayı önemsiyoruz. Yaklaşım, tatlı dil ve üslup çok önemli” dedi.



“Ocak ayında Antalya’da güreş çalıştayı var”

Hafta sonu Edremit ve Bandırma ilçelerinde program yapacaklarını ve bu konuda belediye başkanlarının yaklaşımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Kafaoğlu Yağlı Güreşler Kentler Birliği Başkanı olarak da açıklama yaparak güreş severlere müjde verdi. Başkan Kafaoğlu “Güreş ata sporumuz. Türkiye genelinde 103 belediyemiz güreş programı yapıyor. Birliğimizi tanıtmamız gerekli. Bunun için Ankara’da bir dizi ziyaretler yaptık. Yağlı güreşin izleyeni çok fazla, bunu görmezden gelemeyiz. Belediyeler güreşleri kendi imkanlarıyla yürütüyordu şimdi birlik olarak çıtayı yükselteceğiz. Güreşlerde seyir zevkini yükselteceğiz. Bazı ihtiyaç olan yerlere er meydanı yapacağız. Mobil bir TIR alacağız, bu TIR güreş olan yere gidecek ve güreşçiler buralarda duş alacaklar. Ocak ayının ilk haftasında Antalya’da çalıştay yapacağız. Güreş ile ilgili gönül veren herkes orada olacak” şeklinde konuştu.

“Asfaltla tanışmayan yer kalmayacak”

Halkın beklentilerine yönelik projeler yapacaklarını, vatandaşın asıl ihtiyaçlarına ağırlık vereceklerini söyleyen Kafaoğlu “Balıkesir yüz ölçümü olarak geniş coğrafyaya sahip. 2018 yılında her yeri asfalt yapacağız. 2018 yılı asfalt yılı olacak ve asfaltla tanışmayan yer kalmayacak. Su da önemli bir ihtiyaç. Su konusunu da önemsiyoruz. Bununla ilgili ciddi çalışmalarımız olacak. Su fiyatlarında indirim yaptık bu Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı” dedi.

“Gündemimizde artık yol olayı olmayacak”

Başkan Kafaoğlu Balıkesir’e ikinci bir Değirmen Boğazı kazandıracaklarını kaydeden Kafaoğlu “Balıkesir merkezinde Değirmen Boğazı alanı var bu yetmiyor. Selimiye Mahallesinde İkizcetepeler Barajı var, buranın sorumluluğu DSİ’de. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşme sağladık, bu alanı belediye olarak alıp, düzenleyip halkın hizmetine sunacağız. Vatandaşlar ikinci bir Değirmen Boğazına kavuşacak. Burası çok güzel bir mesire alanı olacak. 2018 yılında gündemimizden yol olayını çıkarmak istiyoruz. Dursunbey ve Savaştepe yollarının takipçisiyiz”.
Kaynak: İHA