Başkan Çerçi Açıklaması 'Herkes İşini Gücünü Bıraktı Bir Deliyle Uğraşıyoruz'

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, hakkında çıkan iddialara cevap verdi. Kendisi ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı tarafından silah zoruyla kaçırıldığını ve sorgulandığı iddia eden Saruhanlı Belediyesi’nde görevli Suat Diktaş’ın ruh sağlının bozuk olduğunu ve Manisa Ruhu Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılması gerektiğini dile getiren Başkan Çerçi, “Herkes işini gücünü bıraktı bir deliyle uğraşıyoruz” dedi.

Başkan Çerçi Açıklaması 'Herkes İşini Gücünü Bıraktı Bir Deliyle Uğraşıyoruz'
Geçirdiği rahatsızlık sonucu görevinin başına dönen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi belediye bahçesindeki Yunuspark’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ulusal gündeme de yansıyan ‘Silah zoruyla adam kaçırma’ olayı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çerçi, bu şahsın belediyede dolaştığı, bilgi ve belge topladığı yönünde bilgiler aldıklarını belirterek, “İlk defa karşılaştığımı bir şahıs. Bizim belediyemizde, kurumlarımızda belki de günün 10 saati fink atan bir insan. Ruh sağlığı bozuk bir insan ilk defa karşılaşıyoruz. Daha sonra biz bu olayı şehrin valisine intikal ettirdik, oturup konuştuk. Bunun FETÖ’yle bağlantılı olabileceğini ve tekrar değerlendirilmesi gerektiğini 2 Kasım’da valiliğimize verdiğimiz dilekçemiz var. Bu adam tehlikeli bir adam dışarıdan talimatlı bu adam için Başsavcı Ahmet Bey’e, Emniyet Müdürümüze bazı kamera görüntülerini gösterdik. Yaklaşık 1,5-2 ay önce adli ve idari mercileri bilgilendirdik” dedi.



“Adam arıza, tedaviye muhtaç”

Belediye başkanı olarak bu belediyenin sorumlusu olduklarını vurgulayan Başkan Çerçi, “Bunlar ruh sağlığı bozuk tipler bunu bir hekim olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Devletin ilgili kurumları var, burası da sahipsiz bir kurum değil. 230 bin nüfuslu Yunusemre Belediyesi. Bu kadar büyük işlerle bu kadar farklı projelerle uğraşıyoruz. Birileri de Yunusemre Belediyesiyle uğraşıyor. Nasıl olsa da vursak diye fırsat kolluyorlar. Elinizden geleni yapın bakalım ne bulacaksınız? Bu nasıl iş, önce dayak yediğini iddia eden adamın müracaatı olması gerekmez mi? Silah zoruyla kaçırdılar bilmem ne diyor. Hani nerede müracaatın? Ruh sağlığı bozuk adamlarla uğraşıyoruz. Birileri de bunlara arka çıkarak siyaset yaptığını zannediyor. Böyle zavallı tipler. Bu kadar basın, bu kadar belediye çalışanı, devletin adliyesi, emniyeti, valiliği, AK Parti Genel Merkezinde şikayet edilen merciler bir tane deliyle uğraşıyoruz. Şu hale bakar mısınız? Devletin işi bu mu? İşe hiç başlamadan 4,5 ay boyunca nasıl rapor alınır? Hiç işe başlamadan, rapor üstüne rapor. Ben hekimim, yıllardır da bu işi yaptım. Rapor üstüne rapor, bakıyorsun depresif bozukluklar falan. Hakem hastaneye gönderiyor Hüseyin Yaralı ki o da doktor, ‘Teşhis doğrudur’ diye geliyor, tastikleniyor. Adam arıza, adam hasta, tedaviye muhtaç. Bizim sarı binaya yatırılması lazım gelen bir adam. Hatta onun destekçileri de, bundan medet umanlar da tedaviye muhtaç hekim gözüyle” ifadelerini kullandı.

Başkan Çerçi, TOKİ işbirliğiyle yapılan 5500 konutluk Yunuskent Akgedik Projesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. TOKİ’de süre uzatımının alındığını belirten Başkan Çerçi, sürenin Şubat 2018’de dolacağına vurguladı. 1100 konutluk ilk etapta binaların bittiğini ifade eden Çerçi, anahtar teslimi için gün saymaya başladıklarını söyledi.

Çevre düzenlemesi, yol gibi çalışmaların yapıldığını belirten Çerçi, “Allah nasip ederse Şubat ayı sonunda veya Mart ayında büyük bir törenle sayın cumhurbaşkanımız gelebilir, başbakanımız gelebilir anahtarları teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.



“Bizde icraat var”

1584 konutluk ikinci etabında hızla yükseldiğini dile getiren Başkan Çerçi, “Koca koca bloklar yükseliyor. 2-3 günde bir kat çıkıyorlar. İkinci etapta konutlar birinci etaba benzemiyor. Önümüzdeki Şubat ya da Mart ayı olabilir 1584 konut için talep almaya başlayacağız. Şartları oluşturacağız TOKİ ile beraber. İkinci etapta iki ihale yapıldı. İki kısım oluşuyor. İkinci etabın 750 konutluk ilk kısmındaki dairelerin de seçime kadar teslim edebileceğimizi düşünüyoruz. Böylece bir aksilik olmazsa seçime kadar yaklaşık 1800- 1900 konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Manisa’nın en büyük konut projesi bu. Biz bir şey demiyoruz biz yapıyoruz sadece TOKİ ile beraber. Gece gündüz bir ekibimiz bununla uğraşıyor. Biz yapıyoruz vaat vermiyoruz, cek cak yok, işte 600 konut olacak, bilmem ne olacak, kapak olacak bizde böyle bir şey yok. Bizde icraat var” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarına uzun zamandır neden katılmadığı yönündeki bir soruya da cevap veren Başkan Çerçi şunları söyledi: “Yapacak çok işim var. Birileri kavga etmek istiyorsa etsin. Polemik yapmak istiyorsa yapsın.”

Suya zam polemiği

MASKİ Genel Kurulunda suya yüzde 10 zam yapılması teklifinin ardından yaşanan tartışmalarla ilgili olarak da konuşan Başkan Çerçi, “Bütün Türkiye’de İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Balıkesir hepsi suya indirim yaptı. Biz de gelin bu dönem suya zam yapmayalım diyoruz, bunu meclis diyor, meclisin çoğunluğu. Meclisi kim seçti, halk. Demokrasi nerede? Halkın iradesi burada. Çoğunluk diyor ki bak 1,4 milyar TL verdik, bu zammı yapmayalım. Bu 1,4 milyar TL sana yeter diyor. Meclis iradesi bunu söylüyor. O zaman ne diyeceksin, ‘Teşekkür ederim, Allah razı olsun, ben bu verdiğinizle bu kadar hizmet yapacağım’ demen lazım. ‘Hizmete engel oluyorsunuz’ demek haddini aşmaktır. Bu nimetin farkında olmamaktır. Tahkir etmek için değil, aşağılamak için değil, yada ‘sen oy vermezsen Soma’ya hizmet yok, Akhisar’a hizmet yok’ böyle bir şey olabilir mi? Bunlar doğru şeyler değil. Bunların hesabını millet de soracak zaten az kaldı. Herkesin bir süresi var. İnşallah bir kısım arkadaşlar siyasi miatlarını dolduruyorlar. Doldursunlar, miadı gelince halk gereğini yapacaktır” dedi.



“Büyükşehire adaylıkla ilgili bir çaba içinde değilim”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya da Başkan Çerçi şu cevabı verdi: “Hiçbir zaman böyle bir iddiam olmadı. Bugün de yok, yarın geldiğinde de olmayacak ama seçim geldiğinde partimizin yetkili kurumları var. İl teşkilatımızla, ilçe teşkilatımızla, milletvekillerimizle, genel merkezimizle konuşuruz. İçimizden kimin en uygun aday olduğu düşünülürse onun arkasında da sonuna kadar dururuz. Biz böyle bir parti terbiyesinden geliyoruz. Hiçbir hırsımız yok. Bizim derdimiz hizmet. Benim hiçbir zaman büyükşehir diye bir iddiam yok, böyle bir gayretim, çalışmam olmadı ama bu zamanı geldiğinde konuşulur, ne olacaksa o zaman olur. Partim kimi gösteriyorsa ben de dahil, ekibim de dahil o adayın arkasında dururuz kimse. Onun için şimdiden bunların konuşulması doğru değil.”

“Biz reklam peşinde koşmuyoruz”

Bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamında 52 halk toplantısı yaptıklarını ve yaklaşık 5 bin insanla buluştuklarını vurgulayan Çerçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birileri ne kadar yırtınsa da bağırsa da, istemese de biz bunu yapacağız. Allah’ın izniyle halkımızla beraber. Bu toplantılarda en az 1,5 saat konuştuk. Halkı bilinçlendirdik. Köprüler, otoyollar, havalimanları yapılmasın diyenler oldu. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini yapıyoruz. Yunusemre Belediyesi yapamasın diye uğraşanlar var. İstemezük diyenler hep olacak. Biz halkla beraber yapacağız. 9 bin konut ve işyerinden bahsediyoruz. Bunu da başaracağız. Birileri istemese de atı alan Üsküdar’ı geçti. Biz reklam peşinde koşmuyoruz, iş yapıyoruz. Biz şehircilik yapıyoruz, sosyal belediyecilik yapıyoruz. Birilerinde reklam peşinde. Ne yaparlarsa yapsınlar güneş balçıkla sıvanmaz. Biz icraat adamıyız, proje adamıyız.”
Kaynak: İHA