Bartın'daki FETÖ/PDY Davası

Hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, örgütün yurtlarında müdür yardımcılığı yapan tutuklu sanık Orhan Berber, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık avukatının da hazır bulunduğu duruşmada Berber, çalıştığı yurtta işçi ve işveren ilişkisi dışında bir faaliyetinin olmadığını, yapının silahlı terör örgütü olarak tescillenmesinin ardından işten ayrıldığını, Bank Asya’daki hesabını maaşını almak için açtırdığını ve örgüte destek amacıyla para yatırmadığını öne sürdü.

Tanık ifadelerinde yer alan kendisini "Osman" kod adıyla tanıtarak yurttaki zeki öğrencileri örgüt evlerine yönlendirdiği iddialarının da asılsız olduğunu savunan Berber, "ByLock' kullanıldığı iddia edilen telefon şahsıma aittir ancak ben hiçbir zaman bu programı indirmedim ve kullanmadım. Cihazla ilgili rapor geldiğinde bu görülecektir." ifadesini kullandı.

Esas hakkındaki mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanığın "ByLock" kullanıcısı olduğu, Bank Asya'da para hareketliliğinin bulunduğu, "Osman" kod adıyla örgüt lehine hareket ettiği, eski Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto amacıyla düzenlenen eylemlere katıldığını belirterek, sanığın "silahlı terör örgütü üye olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatının, mütalaaya karşı savunma için süre talebinde bulunması üzerine mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 28 Aralık'a erteledi.

İddianamede, sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Kaynak: AA