Ayakkabı İmalatçıları Bir Araya Getirilecek

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, şehir merkezinde dağınık bir yapıda faaliyetlerini sürdüren ayakkabı imalatçılarının, Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi'nde bir araya getirileceğini belirtti.

Demirtaş, Adana Ticaret Odası'nda Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulmasına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İmalathanelerin şehir merkezinde bulunmasının, kent kültürü ve modern şehircilik planlamalarıyla örtüşmediğini ifade eden Demirtaş, Adana'daki ayakkabı imalatçılarının plansız ve denetimsiz şekilde yapılaştığına dikkat çekti.

Vali Demirtaş, olumsuzlukları ortadan kaldırmak, çağdaş ve modern imalat ortamları oluşturmak için şehir merkezinde dağınık bir yapıda faaliyetlerini sürdüren Adanalı ayakkabı imalatçılarını Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesinde bir araya getireceklerini belirtti.

Adana'ın özellikle erkek ayakkabı üretiminde ön sıralarda yer aldığını ifade eden Demirtaş, bunu daha üst sıralara taşımak ve istihdamı artırmak için eski usul imalat mantığının mutlaka değişmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ayhan Kaliç, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle ayakkabı üreticileri katıldı.

Kaynak: AA