Atatürk'ün Kırklareli'ne Gelişinin 87. Yıl Dönümü

Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 87. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda, Vali Orhan Çiftçi, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Aydın Cihan Uzun ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan Kesimoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Aralık 1930 yılında memleketin sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla Kırklareli'ne geldiğini söyledi.

Atatürk'ün 87 yıl önce Kırklareli tren garında büyük bir coşkuyla karşılandığını ifade eden Kesimoğlu, her yıl büyük bir coşkuyla Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin dönümünün kutlandığını belirtti.

Kırklareli için onurlu, anlamlı ve önemli bir gün yaşandığını aktaran Kesimoğlu, "Kırklareli 87 yıl önce tarihinin en kalabalık, en coşkulu gününü yaşadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, halkıyla kucaklaştı. Kırklareli'nde valiliği, süvari birliğini ve belediye binalarını ziyaret etti. Balkan harbiyle ilgili bilgiler aldı. Kırklareli'nde bizim için çok önemli olan hardaliyenin tadına baktı ve milli bir içecek haline getirilmesi talimatını verdi. Mustafa Kemal Atatürk sadece Kırklareli'ne değil, özellikle devrimleri kurumsal bir yapıya kavuşturmak için birçok il gezdi. Genç Cumhuriyetin çağdaş uygarlıklar seviyesine yükselmesi için elinden gelen bütün gayreti gösterdi." diye konuştu.

Törende, Vali Çiftçi'ye Türk bayrağını takdim edilmesinin ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Kaynak: AA