Artvin'de Kariyer Günü

Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Artvin Çoruh Üniversitesi işbirliğiyle "6. Kariyer Günü" etkinliği düzenlendi.

Vali Ömer Doğanay, Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, bugünün öğrencilerinin geleceğin yöneticileri olacağını söyledi.

Gençlerin kendilerini iyi yetiştirmesi gerektiğini belirten Doğanay, şunları kaydetti:

"Hep beraber, yerel yönetimleriyle sanayicisiyle siyasetçisiyle ülkemizi bütün düşmanlara rağmen ayakta tutmanın tek yolu şüphesiz inanmak ve istisnasız çalışmaktan başka çaremiz yok. Geleceğimiz çalışmaktan geçiyor. İnsan çalışırsa kazanır, başarılı olur, çalışmazsa kaybedenlerden olur. Daha çok çalışıp daha çok katma değer üretip kaybedenlerden değil, millet olarak kazananlardan olmak dileğiyle bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim."

İş Kur İl Müdürü Cevdet Ertürk ise ekonomide milli seferberlik kapsamında Artvin'de bin 250 kişilik ek istihdam için söz verdiklerini ifade ederek, "2016 yıl sonu itibarıyla 18 bin 500 olan özel sektördeki sigortalı çalışan sayısını yoğun çalışmalarla 22 bin 500'e çıkardık." dedi.

Artvin'in istihdamına eleman çalıştırarak, yatırım yaparak katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür eden Ertürk, kurum olarak en önemli hedeflerinin istihdamı artırarak işsizliği azaltmak olduğunu dile getirdi.

Ertürk, 2017 yılı başında piyasadan kendilerine gelen 2 bin kişilik eleman talebinin yaklaşık bin 700'ünü karşıladıklarına işaret ederek, "Kalan 300 kişilik iş talebini karşılayamadık. Bunun nedeni de kamu beklentisi ve nitelikli eleman eksikliği yani mesleksizlik. Mesleksizliği ortadan kaldırmak içinde meslek kursları açtık." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından araştırmacı yazar Alişan Kapaklıkaya, "Zirveye Yolculuk" konulu sunum yaparak iş hayatında ve yaşamda başarının yollarını anlattı.

Etkinlik, Kapaklıkaya'ya çiçek ve plaket ile Artvin'de istihdama katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA