Artvin'de Eğitim Sendikalarından Şiddete Karşı Söz Birliği

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, Artvin’de 4 eğitim sendikasının düzenlediği ortak basın açıklamasıyla protesto edildi.

Artvin'de Eğitim Sendikalarından Şiddete Karşı Söz Birliği
Artvin Merkez Halitpaşa Meydanı’nda gerçekleşen protestoda Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Teç Sen’e üye öğretmenler bir araya geldi. Dört eğitim sendikasının ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesi ile öğretmenlere sözlü ve fiziki şiddet olaylarını kınandı.

Sendikaların bir araya gelerek gerçekleştirdiği protestoda basın açıkalmasını okuyan Türk Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı İsrafil Bayrak öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının sırdan hale geldiğini dile getirerek “Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bu acı haberlerin sonuncusu da geçtiğimiz Cuma Günü İzmir Ödemiş‘ ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz” dedi.

Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu sözlerine ekleyen Bayrak, “Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirerek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

Bayrak’ın basın açıklamasının ardından diğer sendika temsilcileri de duygularını ifade eden kısa birer konuşma yaptılar.
Kaynak: İHA