AFAD'dan UMKE'ye Arama Kurtarma Eğitimi

Kocaeli AFAD Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebiyle 24 kişilik Kocaeli UMKE ekibine arama kurtarma eğitimi verdi.

AFAD'dan UMKE'ye Arama Kurtarma Eğitimi
Kocaeli AFAD Müdürlüğü tarafından Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’ye arama kurtarma eğitimi verildi.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde verilen arama kurtarma eğitimi 24 kişilik UMKE ekibinin katılımıyla 3 gün sürdü. AFAD eğitmenleri Sebahattin Yaşa, Recep Küçükkoparan, Bülent Demir ve Mustafa Serbest’in öncülüğünde verilen arama kurtarma eğitimleri ve tatbiki icraları için, AFAD’ın Sarımeşe yerleşkesinde bulunan depo ve konteyner imkanları kullanıldı.

Doğada arama kurtarma içerikli eğitimlerde 24 kişilik UMKE ekibine iple iniş ve tırmanış yöntemleri, yüksekten iple kazazede tahliyesi, makara ve palanga sistemleri oluşturma, eğimli ve dik açılı arazide sedye ile kazazede tahliyesi yöntemleri ve havai hat uygulamaları gösterildi. UMKE ekibinin de uygulamalı pratikler yaptığı eğitimle ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, eğitimin başarıyla icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, AFAD ile UMKE’nin, arama kurtarma içerikli olaylarda saha partneri olduğunu vurguladı.

Gönüllü arama kurtarama ekiplerinin sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Tekoğul, “Yakın bir zaman diliminde bu tür eğitimleri gönüllülerimize de vermeyi düşünüyoruz. Herhangi bir afet ve acil durum anında her tarafa aynı anda yetişme imkanımızın bulunmadığını biliyoruz. Bu nedenle basit arama kurtarma eğitimiyle donatılmış gönüllülerimizin sayısını arttırmak, en büyük hedefimiz” dedi.

Kaynak: İHA