Adanalı çocuklar bilimle tanışıyor

Adana Optimum Alışveriş Merkezi, minik ziyaretçilerini bilişim dünyasının derinliklerine götürüyor. Minik ziyaretçiler, Maker Teknoloji Atölyesi’nde eğlenerek keşfedecek.

Adanalı çocuklar bilimle tanışıyor
Adanalı çocuklar bilimle tanışıyor
Adana Maker Teknoloji iş birliğiyle düzenlenen Maker Teknoloji Atölyesi, her hafta Cumartesi ve Pazar günleri, 13.00 ile 18.00 saatleri arasında, bilime ve öğrenmeye meraklı 5-15 yaş arası konuklarını ağırlıyor.

Geleceğin mucitleri; bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, sorgulama, merak duyma ve sorun çözme gibi becerilerini Maker Teknoloji Atölyesi'nde eğlenerek keşfediyorlar. Kodlama, Robotik ve 3D Tasarım Atölyelerinde hem öğrenen hem eğlenen çocuklar, öğrendiklerini uygulama imkanı da buluyorlar.

Atölyede öncelikle kodlamanın temel kurallarını öğrenen çocuklar, tasarladıkları robotları akıllı telefon veya tabletlerle kumanda ediyor, robotlara futbol maçı yaptırıyor, kabak, patlıcan, salatalık ve muzdan tuşlarla piyano çalarak, devre sisteminin işleyişini öğreniyor, üç boyutlu özel çizim kalemleriyle yaptıkları resimleri ise anı olarak saklıyorlar.

Her hafta sonu düzenleniyor

Adana Maker Teknoloji işbirliğinde, AVM'nin zemin katında kurulan etkinlik alanından her hafta sonu çocukların kahkahaları yükseliyor. Uzman eğitmenler nezaretinde katıldıkları atölyede bilimin heyecan verici ve eğlenceli yolculuğuna çıkan çocuklar, hayal dünyalarında kurguladıklarını tasarlama imkanı buluyorlar.

Çocukların soru sormalarına, araştırmalarına, gözlem yapmalarına, yorum, tahmin ve açıklamalarda bulunmalarına olanak sağlayan uzman eğitmenlerin refakat ettiği atölye çalışmasını aileler de heyecanla izliyor. Hem öğrenen, hem eğlenen hem de yeni arkadaşlıklar edinen çocuklar, Optimum'dan en güzel çocukluk anılarıyla mutlu ve şen ayrılıyorlar.
Kaynak: İHA