Adana'daki FETÖ/PDY Davası

KHK gereği görevden alınan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile ağabeyinin yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında dava açılan eski Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile ağabeyinin tutuksuz yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, kanun hükmünde kararname (KHK) gereği görevden alınan Çay ile ağabeyi Nurettin Çay ve avukatları katıldı.

Mustafa Çay, savunmasında, yaklaşık 17 aydır açılan dava hakkındaki suçlamalar nedeniyle ailece travma yaşadıklarını belirterek, "Darbe girişimi gecesi halka seslenmiş birisi olarak bu haksızlığın sona erdirilmesini istiyorum. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum." dedi.

Nurettin Çay da suçsuz olduğunu belirtierek beraatini talep etti.

Duruşmada ayrıca bir tanık da dinlendi.

Mahkeme heyeti, dijital verilerle ilgili raporların beklenilmesi, sanıklar ile avukatlarının esas hakkındaki savunmaları için duruşmayı erteledi.

Adana'da KHK gereği görevden alınan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA