ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler

Malezya Başbakan Yardımcısı Hamidi: 'Malezya, ABD’nin Kudüs kararının iptal edilmesi için diğer ülkelerle ortak hareket edecek' 'Malezya, kararın iptal edilmesi için mücadeleden vazgeçmeyecek'.

ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler
Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmet Zahid Hamidi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıması hakkında, Malezya’nın bu kararın iptal edilmesi için mücadeleden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Hamidi, ABD'nin Kudüs kararının protesto edileceği Putra Jaya kentindeki gösteriden önce güvenlik önlemleriyle ilgili düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Hamidi, "Malezya ABD’nin Kudüs kararının iptal edilmesi için diğer ülkelerle ortak hareket edecek. Malezya, kararın iptal edilmesi için mücadeleden vazgeçmeyecek." dedi.

Cuma günü düzenlenecek gösteriye farklı siyasi görüş ve inançtan herkesin katılması gerektiğini vurgulayan Hamidi, “Gösteriye herkesi davet ediyoruz. Kudüs konusu sadece Müslümanları değil, tüm İbrahimi dinlerin mensuplarını da ilgilendiriyor. Bu nedenle gösteriye herkesi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gösteriye 250 sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti üyelerinin katılacağını belirten Hamidi, Putra Jaya şehrine otobüslerin kalkacağını söyledi.

Kudüs kararının protesto edileceği gösteriye 10 bin kişinin katılması bekleniyor. Gösteride, Malezya Başbakanı Necip Rezak’ın da konuşma yapması öngörülüyor.

Kaynak: AA