Vezirköprü'de Mevlid-İ Nebi Etkinliği

Vezirköprü ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Vezirköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vezirköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Var, burada yaptığı konuşmada, dünyanın akışını değiştiren Hz. Muhammed'in tebliğine kulak veren herkesin, hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden yapılandırma ve hayatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşadığını söyledi.

Rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlaki örnek kişiliğinin bütün insanlığa umut olduğunu vurgulayan Var, "Kardeşlik bağlarının büyük yaralar aldığı bir zaman ve mekanda hem Efendimize hem de birbirimize kardeş olmanın iklim ve ortamlarını yeniden bulup, onun özlemini çektiği kardeşler topluluğunu tekrar oluşturmaya mecburuz." dedi.

Daha sonra Veda Hutbesi'nin okunduğu programda, öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sahnelendi, ilahiler okundu, semazen gösterisi sunuldu.

Programa, Kaymakam Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA