TİKA'dan Arjantin'in La Rioja Eyalet Meclisine Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)Arjantin’in Kuzeybatısında bulunan ülkenin en büyük eyaletlerden La Rioja’nın Eyalet Meclisine bilgisayar teknoloji salonu kurdu.

La Rioja Eyalet Meclisi teknoloji salonu ekipmanı TİKA yetkilileri, Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas, La RiojaEyalet Valisi, Eyalet Vali Yardımcısı, eyalet meclisi üyeleri ve bölge halkın katılımı ile meclis binasında gerçekleştirilen törenle teslim edildi. Temin edilen teknoloji ekipmanı ile yasama meclisine aitişlemler, karar ve kanunlar dijital ortama aktarılacak. La Rioja Eyalet yönetimince hali hazırda sürdürülmekte olan idareninşeffaflaştırılması ve halka açılması projesinin bir parçası olarak hizmet verecek olan bilgisayar teknolojileri salonu, yasamaya ait görevlerin kolaylaştırılması ve modernizasyonuiçinönemli bir işleve sahip olacak. Proje aynı zamanda La Rioja Yönetim Bölgesi’ne yapılmış ilk uluslararası yardım olma özelliği taşıyor.

Teslim töreni, Eyalet Valisi SegioCasas’ın, teknoloji salonun kurulmasının demokrasiye yapılmış bir yardım olduğunu belirten teşekkür konuşması ile başladı.

Törende konuşan TİKA Bogota Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Özkan, TİKA’nın kıtadaki her ülkede birçok proje ile faaliyet gösterdiğini, bu projelerin her birinin Türk Halkı ile Latin halkı arasındaki dostluğun temsili olduğunu söyledi.



Eyalet Vali Yardımcısı ve Eyalet Meclisi Başkanı NestorGabrielBosettı,“TİKA ve Türk Büyükelçiliği işbirliğinde gerçekleştirilen bu projeden dolayı Türk makamlarına ve halkına müteşekkiriz. Söz konusu teknolojik ekipmanlarsayesindehali hazırda sürdürdüğümüz ‘idarenin modernizasyonu’ projesi kapsamında ihtiyacımız olan şeylerin önemli bir bölümükarşılanmıştır. Bu sayede yasama organına ait tümarşiv dijital ortama aktarılacak ve eyalet meclisi üyelerinin ve halkımızın modern platformlar aracılığı ile yönetim unsuruna katılımı ve idarenin şeffaflaştırılması sağlanacaktır.” sözleri ile memnuniyetlerini dile getirdi.

Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas ise gerçekleştirilen bu projenin Arjantin ile olan işbirlikleri açısından büyük önem arz ettiğini ve iki ülke arasındaki kardeşliğin bir sembolu olduğunuifade ederek aynı zamanda ilerleyen dönemlerde Türkiye ile yapılabilecek işbirlikleri için de önemli bir adım olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA