Tekirdağ'da Üreticilere Küçükbaş Hayvan Desteği

Hayrabolu ve Malkara'da, 19 genç üreticiye 703 küçükbaş hayvan hibe edildi.



Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi kapsamında hibe destekten yararlanmaya hak kazanan çiftçilere, küçükbaş hayvanlar Hayrabolu Mezbahasında düzenlenen törenle teslim edildi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, törende yaptığı konuşmada, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bünyesinde yürütülen proje ile köyden kente göçlerin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Gençlerimiz bu işe sahip çıkmalı. Gençlerimizin üretime katılması ve ekonomiye katkıda bulunması ile daha güçlü bir Türkiye olacağız. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca da Tekirdağ'da 2017 yılında 2016 ürünü başta olmak üzere 323 milyon civarında üreticiye hibe destek verildiğini söyledi.

Bakanlığımız ve hükümet, üretime teşvik anlamında yüzde 20’lerin üzerinde destek verdiğini ifade eden Sarıkoca, "Bakanlığımızın ikinci yıl uyguladığı Genç Çiftçi Projesi kapsamında 30 bin lira hibe desteğimiz var. İlimizde 2016 yılında 142 proje çıktı. Bu yıl ise bu proje 151’e çıktı." diye konuştu.

Törene, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Metin Akgün, Hayrabolu Kaymakamı İsmail Bayata, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Egemen Türkay Güven, Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şenol ile İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Balkan katıldı.

Kaynak: AA