Nusaybin Belediyesinin Temizlik Çalışmaları

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesi, ilçede bulunan tarihi Gırnavas Tepe'sinde çevre temizliği yaptı.

Nusaybin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Vekili Fahrettin Aktaş, yaptığı açıklamada, Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ergün Baysal'ın talimatıyla ilçenin tarihi ve turistik yerlerinde düzenli olarak çevre temizliği çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Belediyenin ilk kez Gırnavas Tepesi gibi tarihi öneme sahip bir yerde çevre temizliği yaptığını ifade eden Aktaş, belediye olarak ilkleri yaptıklarını ve büyük özveriyle günün 24 saati hizmet verdiklerini söyledi.

Aktaş, şöyle devam etti:

"Belediyemizce, Nusaybin halkına yakışır, sağlıklı ve yaşanabilir çevre koşullarının sağlanması amacıyla halkın memnuniyeti ve istekleri göz önünde bulundurularak, çevre koruma ve temizliğine ilişkin gerekli düzenlemeler ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevrede temiz ve sağlıklı bir yaşam sunmak temel belediyenin amaçlarından biridir. Gırnavas höyüğü arkeolojik önemi nedeniyle birçok bilim adamı tarafından ziyaret edilmiştir. Temizlik İşleri Müdürlüğünce, söz konusu yerin konumu göz önünde bulundurularak burada ilk defa bu şekilde genel bir çevre temizliği yapıldı."

Kaynak: AA