Milli Mücadelede Sıkılan İlk Kurşunun Belgeseli

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 19 Aralık 1918'de milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 99. yılı münasebetiyle hazırlanan "81 İl 81 Okul İlk Kurşun Dörtyol Projesi" kapsamında yurt genelindeki öğrencilere hazırlanan belgeseller izletilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, AA muhabirine, milli mücadelenin ilk kurşunun Dörtyol'da Mehmet Kara tarafından sıkıldığını hatırlattı.

Tarih sayfalarında yer alan bu önemli günün önümüzdeki günlerde 99. yılını kutlayacaklarını belirten Toksoy, şöyle devam etti:

"Yıllardır İzmir'de atıldığı bilinen ilk kurşunun burada atıldığını Genelkurmay Başkanlığınca da doğrulandı ve 1992 yılından bu yana da her yıl 19 Aralık'ta törenler resmi olarak ilçemizde düzenleniyor. Biz de bu kapsamda bir proje hazırladık ve '81 İl 81 Okul İlk Kurşun Dörtyol Projesi' ile bunu önce öğrencilerimize ve o bölgede yaşayan velilerimize anlatacağız, bununla ilgili materyaller filmler hazırladık. Bunları bu projeye dahil olan 81 vilayetteki okullarımıza gönderiyoruz ve burada öğretmenlerimiz öğrencilere bunları izletiyor."

Toksoy, projenin 1 yıl boyunca süreceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA