HUDER'den FETÖ Ve Rıza Zarrab Açıklaması

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Eskişehir Şubesi Başkanı Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Türkiye’ye FETÖ’nün Zarrab üzerinden kirli bir tezgah daha kurduğunu belirterek Gücüyener, "Bu saldırıyı da milletçe püskürteceğimize inanıyor, milletimiz ve devletimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

HUDER'den FETÖ Ve Rıza Zarrab Açıklaması
Gücüyener, Türk milletinin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerini üstün feraseti ve kahramanlığıyla püskürtmeyi başardığını belirterek, halen yaşanmakta olan Rıza Zarrab ’sözde’ yargılamasın da, önceki darbe girişimlerinin bir devamı niteliğinde olduğunu anlattı.

Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Hukukun evrensel normlarının ihlal edildiği, ülkemizdeki 17-25 Aralık FETÖ kumpasının bir devamı niteliğinde olan, milli egemenlik yetkimize ve bağımsızlığımıza açıkça bir darbe vurma niyeti ile tezgahlanan bu tiyatro hukuken yok hükmündedir. Ülkemizde geçmişte kumpasçı terör örgütü FETÖ eliyle, bir çok ‘sözde’ yargılama yapılmıştır. Devletimizin dik duruşu ve milletimizin ferasetiyle bu oyunlar bozulmuştur. En son 15 Temmuz destanıyla birlikte kuyruk acısı halen geçmeyen FETÖ, işbirlikçileriyle birlikte Reza Zarrab üzerinden bu kirli tezgahı tertiplemiştir" dedi.



HUDER Eskişehir Şubesi olarak vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Gücüyener, açıklamasını şu şekilde tamamladı;

"Ülkemizin en köklü geçmişe sahip hukuk derneklerinden biri olan Hukuki Araştırmalar Derneği Eskişehir Şubesi olarak, yaşananların hukuk ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ulusal bazda da, maalesef, egemenliğimize karşı yapılan bu saldırıya bilerek veya bilmeyerek destek verildiğini üzülerek izlemekteyiz. Kumpasçı bir örgütün, suç uydurarak oluşturduğu, mizansen davalara bel bağlamak ve siyasi rant devşirmeye çalışmak kabul edilemez. HUDER Eskişehir olarak , herkesi vatan sevgisi ve hukuksal tutarlılık çizgisinde birleşmeye çağırıyor, hukukla uzaktan yakından ilgisi olmayan, yargılama kılıfı altındaki bu saldırıyı da milletçe püskürteceğimize inanıyor, milletimiz ve devletimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz."
Kaynak: İHA