Gürcistan'da Geleneksel Kış Kermesi Başladı

Başkent Tiflis'teki kermese en geniş katılımı Türkiye sağladı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Uluslararası Kadınlar Derneğinin (IWA) düzenlediği geleneksel Kış Kermesi başladı.

Gürcistan'daki IWA tarafından her sene düzenlenen ve geliri hayır kurumlarına bağışlanan geleneksel kermesin açılışı başkent Tiflis'te bir otelde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Tiflis Ofisi, Gürcü ve Türk İşadamları Derneği (GÜRTİAD), çok sayıda Türk şirketi, birçok ülkeden çeşitli şirketlerin yetkilileri ile diplomatik temsilciler katıldı.

Fuar açılışının ardından AA muhabirine konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Muteber Kılıç, kermesin en önemli fuarlar arasında yer aldığını belirterek "Türkiye fuara her zaman geniş katılım sağlıyor. Bu yıl 22 Türk firmasıyla katıldığımız bu fuarda gerek Türk kadınları gerek burada yaşayan vatandaşlarımız çok değerli katkılar sunuyorlar." diye konuştu.

Kılıç, fuarda elde edilen geliri, Gürcistan'da yardıma muhtaç olan kadın ve çocuklar başta olmak üzere çeşitli hayır kurumlarına bağışlayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin fuardaki en önemli katılımcılar arasında yer aldığını vurgulayan Kılıç, fuarı yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi.

Etkinlik bir gün sürecek.

Kaynak: AA