Geleceğin Bilinçli Sürücüleri 'Oyun'la Yetişiyor

Kurulan mini pistte özel arabalarla trafik eğitimi alan çocuklar, geleceğin bilinçli sürücü adayı oluyor OYTRA Çocuk Trafik Eğitim Akademisi Yöneticisi Yula:'Avrupa'da yaygın verilen trafik eğitimi, hayata geçirdiğimiz Uygulamalı Trafik Eğitim Projesi ile ülkemizde de trafik güvenlik kültürünün yerleşmesinde etkili olacak'.

AYŞE BÖCÜOĞLU BODUR - Çocuklar, kurulan mini pistte özel arabalarla trafik eğitimi alarak geleceğin bilinçli sürücü adayı haline geliyor.

OYTRA Çocuk Trafik Eğitim Akademisi Yöneticisi Mehmet Yula, trafik terörüne karşı yeni nesli bilinçlendirmek için Uygulamalı Trafik Eğitim Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin Türkiye'de ilk olduğunu belirten Yula, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkları Yönetmeliği'ne uygun şekilde Ankara'da eğitim alanı oluşturduklarını anlattı.

Burada ilkokul ve ortaokula giden 6-14 yaşındaki çocukların eğitim aldığına işaret eden Mehmet Yula, projeyle çocukların trafik konusunda bilinçlendirilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Yula, bir yıl içinde herhangi bir sebeple trafik kazası geçiren çocuk sayısının Avrupa'da 50-60 bin civarında iken Türkiye'de bu sayının 250 bine ulaştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın ve geleceğimizin güvenliği için trafik eğitimi büyük önem taşıyor. Avrupa'da yaygın bu eğitim, hayata geçirdiğimiz Uygulamalı Trafik Eğitim Projesi ile ülkemizde trafik güvenlik kültürünün yerleşmesinde etkili olacak. Eğitimi farklı paketler halinde sunuyoruz. Bunların ücreti de eğitimin süresine ve kapsamına göre değişiyor."

Çocukların trafik kuralları konusunda hem teorik hem de pratik eğitim aldıklarını ifade eden Mehmet Yula, sınıflarda verilen eğitimin ardından açık alanda uygulama yapıldığını ve sonunda sertifika verildiğini bildirdi.

Yula, ürettikleri araçlarla trafik eğitim bilincinin geliştirilmesi için çocukları hem eğlendirerek hem de öğreterek geleceğin bilinçli sürücüleri olarak yetiştirdiklerini vurguladı.

Projenin yaygınlaşması için devlet desteğine de ihtiyaç olduğunun altını çizen Mehmet Yula, "Projenin gerek Türkiye geneline yaygınlaştırılması, gerekse geleceğimizin daha iyi olabilmesi adına devlet büyüklerimizin katkı sunmalarını bekliyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA