Gazipaşa Kültür Merkezinin Temeli Atıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı Gazipaşa Kültür Merkezi Projesi'nin temeli atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Pazarcı Mahallesinde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, açılış ve temel atma törenlerine yetişemez olduklarını belirterek, birlik ve beraberlik sayesinde Gazipaşa'dan Kaş'a, Kalkan'a katar bütün ilçelere hizmetlerin gittiğini söyledi.

Gazipaşa'nın güzelliği, havası, insanıyla huzur veren, dinlendiren bir ilçe olduğuna dikkati çeken Türel, "Gazipaşa'ya verdiğimiz kültür merkezi sözümüzü tutmak için buradayız. 500 kişilik tiyatro salonunda hem toplantılar hem de kültür etkinlikleri yapılacak. ASMEK gibi mesleki eğitim kurslarımız, öğrencilere yetişkinlere eğitim desteği verecek. Öğrencilerin sınava hazırlanmalarına Büyükşehir olarak AKBEM'le destek oluyoruz." diye konuştu.

Genç ve yetişkin erkek ve kadınlara mesleki eğitim vereceklerini ifade eden Türel, "Eğitim salonlarımızla yemekhanelerimiz de sosyal ihtiyacı karşılayacak engelli mola evi, yaşlı mola evi, çocuk etkinlik alanı da yine burada olacak. Kültür merkezimiz 7'den 70'ye bir buluşma yeri Gazipaşa'nın yeni ortak yaşam alanı olacak." dedi.

Konuşmaları ardından kültür merkezinin temeli atıldı.

Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ile kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

Kaynak: AA