Eğitim Bir-Sen Yöneticileri Yüksekova'da

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, "Çalışmaları yaparken, milletimizin duyarlılığına katkı vermek, onların farkında olmadığı bir konuda farkındalık oluşturmak veya milletimizin hissiyatına tercüman olmayı ve sözcülük yapmayı da son derece önemsiyoruz." dedi.

Yüksekova ilçesine gelen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Latif Selvi ve Atilla Olçum, Eğitim Bir-Sen Yüksekova ilçe temsilciliği tarafından Öğretmen Evi'nde düzenlenen programda, öğretmenlerle bir araya geldi.

Selvi, burada yaptığı konuşmada, teşkilat üyeleri ile daha iyi diyalog kurmak için ülke genelinde fırsat buldukça şehirleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Sendikal faaliyetlerin kendine özgü birtakım dinamikleri içinde taşıdığını kaydeden Selvi, şunları kaydetti:

"Münferiden yapacağımız şeyler yalnızca kendimizi şekillendirdiği bir çalışma olur. Ama kitleselleştirebildiğimiz zaman hepimize mal olan, hep birlikte yeşerttiğimiz gür bir ağaca dönüşür. Aynı zamanda hedefleri olan bir çalışmayı da yapmak çok önemlidir. Çünkü idealleri olmayanların geleceğe dair herhangi bir öngörüsü ve tasavvuru olmaz, savrulmalar yaşar, kim nereye götürürse ona göre yaşamaya ve yaşam biçimi oluşturmaya mahkum olur."

Emek örgütleri emeğin ve emekten yana olanların dayanışması olarak kalmayı becerebilmelidir." diyen Selvi, "Çalışmaları yaparken, milletimizin duyarlılığına katkı vermek, onların farkında olmadığı bir konuda farkındalık oluşturmak veya milletimizin hissiyatına tercüman olmayı ve sözcülük yapmayı da son derece önemsiyoruz." diye konuştu.

Ardından Selvi ve Olçum, öğretmenlerin sorun ve taleplerini dinledi.

Programa, Eğitim Bir-Sen Hakkari Şube Başkanı Sefer Özatak ve Eğitim Bir-Sen Yüksekova İlçe Temsilcisi Mustafa Can da katıldı.

Kaynak: AA