Çorum'da Engellilere Yönelik Etkinlik

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlikte özel öğrenciler, Kardelen ve Katibim adlı tiyatro oyunlarını sahneledikten sonra Semazen gösterisi akabinde askerlerin yemin törenini canlandırdı. Çeşitli şiir ve şarkıların seslendirildiği program izleyicilerden oldukça beğeni aldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür güzel çalışmalara gördükçe geleceği olan güveninin arttığını söyledi.

"Birileri her ne kadar kara tablolar çizmeye çalışsalar da biz bu gençliğimizle, yetişmiş Mehmetçiğimizle, analarımızla, ecdadımızın üç kıtada adalet dağıttığı gibi dünyanın her yerinde al yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıracağız" ifadelerini kullanan Külcü, şöyle devam etti:

"Büyük bir coşkuyla seyrettim onları. Semazen gösterisinde Mevlana sevgisinin nasıl olduğunu, yaratandan aldığımız sevgiyi, imanın gücünü, dünyanın dört bir tarafına ecdadımızın götürdüğü gibi bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ında el uzattığını bir kere daha görüyoruz. Mevlanalar, Yunuslar asla ölmez kıyamete kadar devam eder. Bugün askerlerimizin gösterisi bize şehitlerimizin ölmediğini bir kez daha gösterdi. Yavrularımızla ne kadar iftihar etsek az."

Kaynak: AA